Kamer huren Haarlem

Haarlem

In een tijd, waarin het aantal appartementen en kamers steeds schaarser worden in Haarlem, stimuleert Rooming het maken van een match tussen de huurder en de verhuurder. Zo hebben wij een groot aanbod aan kamers en appartementen in regio Haarlem en kan je met het chatsysteem snel in contact komen met de verhuurder. Hieronder lees je waarom je een kamer of appartement zou moeten huren in Haarlem, waar je op moet letten bij het huren van pand en wat Rooming voor jou kan betekenen.

Bezig met zoeken
1
Zuiderstraat (Haarlem)
Kamer · Tijdelijk
van 18-11-2018 tot 15-03-2019
geplaatst: 22-10-2018 20:06
€387incl.
11 m²

Waarom zou je een kamer gaan huren in Haarlem?

Haarlem kent tal van mooie bezienswaardigheden. Zo heeft de stad een van de mooiste stations van Nederland. Het station bestaat meer dan 180 (!) jaar en was het begin- en eindpunt van het eerste ritje met de trein. Het station is als enige station in de zogenaamde Jugenstilstijl gebouwd, waarmee het een van de trekpleisters is voor toeristen. Niet voor niets waren hier ook opnamen voor de films Zwartboek en Oceans Twelve.

Haarlem kent een aantal prachtige kerken. Eén daarvan is het Sint Bavo kerk. De kerk stamt uit de Middeleeuwen en is een van de grootste kerken van ons land. In de kerk bevinden vierhonderd grafstenen, met bekende Nederlanders als bijvoorbeeld Frans Hals.

Een andere prachtige kerk is de Jopenkerk. Deze oude kerk is omgetoverd tot een brouwerij. Waar vroeger op zondag kerkdiensten waren kan je nu genieten van een hapje en een drankje. Voor de echte bierliefhebbes heb je bij Jopen verschillende bierproeverijen. Zo kom je erachter hoe bier gebrouwen wordt en proef je het gebrouwen bier zelf.

Haarlem heeft ook leuke pittoreske straatjes. In deze zogenaamde Gouden Straatjes heb je tal van bijzondere winkels die gerund worden door lokale ondernemers. Zo heb je bijvoorbeeld ‘O Shop’, een leuke speciaalzaak in tassen voor met name de vrouwelijke bezoekers. Ook heb je chocolaterie ‘Pierre’ aan de Kleine Houtstraat. Deze chocolaatjes worden zelf gemaakt. In de winkel kan je een kijkje komen nemen in hoe de chocolaatjes worden gemaakt.

Haarlem heeft een prima ligging. Zo ben je binnen twintig minuten in de duinen en zijn Amsterdam en Schiphol vlakbij. Een mooie plek om tot rust te komen is de Zuid-Kennemerland. Het Zuid-Kennemerland is een natuurgebied waar je lekker kunt zwemmen, fietsen en wandelen. Ook in Spaarnwoude heb je een mooi recreatiegebied om lekker te ontspannen.

In Haarlem kan je ook prima uitgaan. Deze stad staat voornamelijk bekend om de cafés en bierproeverijen. Een leuke plek om je avond te beginnen is Proeflokaal De Blauwe Druif. Deze proeverij staat als sinds 1863! In De Blauwe Druif proef je verschillende drankjes, zoals cocktails en wijn. Verder vind je vaak in Café Stiels liveoptredens voor jazz, funk en soulliefhebbers.

Voor de nachtbrakers heb je bijvoorbeeld Club Ruis. Dit is een vrij luxe club dat tot vijf uur ’s nachts geopend is. Andere leuke uitgaangelegenheden zijn Lokaal Haarlem en Bar Number 5.

Waar moet je rekening houden met bij het huren van een kamer?

Allereerst is het verstandig om bouwtechnische vakman mee te nemen tijdens de bezichtiging. De kans is groot dat je namelijk emotioneel betrokken bent bij de bezichtiging. Een vakman kijkt verder dan het aantal oppervlaktes en de huurprijs. Hij controleert bijvoorbeeld naar de bouwtechnische staat, denk bijvoorbeeld aan de kozijnen, het schilderwerk, of er lekkages zijn en hoe stevig de vloer is. Dit zijn slechts een greep van de punten waar je op moet letten. Voor jezelf moet je nagaan of er bijvoorbeeld voor jou voldoende winkels in de buurt zijn, of de oppervlakte goed genoeg is, of het huis goed beveiligd en wat de totale prijs (inclusief servicekosten zijn). Op deze pagina lees meer over waar je op moet letten bij het huren van je woning.

Bij een bezichtiging is het slim om wat vragen vooraf te bedenken. Hieronder hebben wij alvast een aantal veelvoorkomende vragen opgesteld:

  • Wat is de reden dat de vorige huurder is vertrokken?
  • Wanneer vond het laatste onderhoud aan dit pand plaats?
  • Welke inboedel blijft in het huis staan?

Verder is het slim om met iemand van de buurt te praten. Vraag bijvoorbeeld aan degene wat hij van de buurt vindt en verifieer waarom de vorige huurder is vertrokken. Zo krijg je een goed beeld of de kamer of appartement goed bij je past.

De voordelen van Rooming voor jou

Bij Rooming streven wij er naar om het huren van een appartement of kamer zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Binnen enkele kliks kom je dan ook in aanraking met je potentiële verhuurder. Zo heb je binnen enkele minuten een nieuw profiel aangemaakt en vind je snel jouw geschikte kamer of appartement. Zodra jouw profiel is aangemaakt ontvangen de verhuurders een seintje dat je nieuw bent. Zo kunnen zij je ook een berichtje sturen als zij een mogelijke match zien. In deze tijd, waarin de kamers en de appartementen schaars zijn, wel zo prettig!