Kant-en-klaar gordijnen Action: is het je geld waard?

0 Shares
0
0
0

Gordijnen – de lap stof die je privacy geeft, je kamer verduistert en, laten we eerlijk zijn, soms dienstdoet als een doolhof voor nieuwsgierige huisdieren. Mocht je deze voordelen van gordijnen willen ondervinden, dan is het wel handig dat je überhaupt een set hebt hangen. Wist je dat er tegenwoordig gordijnen bestaan waar je niks meer aan hoef te doen? Die gewoon al kant-en-klaar aan je worden geleverd?

Deze handige, ready-to-go stoffen wonderen hebben de kracht om je huis te transformeren zonder dat je een halve dag bezig bent met DIY-projecten. In deze blog duiken we dieper in de wereld van kant-en-klare gordijnen, delen we tips en trucs voor de perfecte keuze en zullen we bekijken waar je deze pareltjes aanschaft. Dus, leun achterover, ontspan en kijk welke gordijnen voor jou geschikt zullen zijn.

Kant-en-klaar gordijnen Action

In het assortiment vind je verschillende kant-en-klaar gordijnen. De ene wordt bevestigd met haken, de ander met ringen en weer andere verschillen in mate van lichtdoorlatendheid en/ of kleur. Benieuwd waar het assortiment uit bestaat? Lees dan gauw verder!

Studio Home verduisterend kant-en-klaar gordijn (gordijnhaken)

Prijs: €7,95 (aanbieding)
Afmetingen: 140 x 260 cm
Bevestiging: 5 gordijnhaken

Deze gordijnen zijn direct gereed voor gebruik en komen compleet met vijf stevige metalen ophanghaken. Ze voegen niet alleen een vleugje stijl toe aan je interieur, ze laten ook absoluut geen licht door. Tegelijkertijd houd je de warmte of kou juist buiten en kan je genieten van de fijne plek dat jouw huis vormt. Je kan kiezen tussen een beige of grijze variant en bij de gordijnen wordt een strip geleverd, waarmee je de lengte kan aanpassen. Deze strip strijk je als het ware de stof in.

Studio Home kant-en-klaar verduisterend gordijn (ringen)

Prijs: €7,95 (aanbieding)
Afmetingen: 140 x 260 cm
Bevestiging: 8 ringen

Eigenlijk is deze set gordijnen exact hetzelfde als degene die we hierboven hebben beschreven. Het enige verschil zit ‘m in het feit dat deze gordijnen worden opgehangen met ringen. In zijn totaliteit zijn er 8 ringen in de stof verweven, die je direct aan je gordijnroede kan ophangen. Als je wil kan je de gordijnen strijken, nadat je ze eventueel op 30 graden hebt uitgewassen.

Kant-en-klaar vitragegordijn

Prijs: €5,95 (aanbieding)
Afmetingen: 140 x 260 cm
Bevestiging: 8 ringen

We kunnen ook goed begrijpen als je de gordijnen simpelweg wil neerhangen voor het tegenhouden van kou of warmte, maar dat je niet per se zoekt naar een verduisterende variant. In dat geval kan dit kant-en-klaar vitragegordijn wellicht wat voor je betekenen. Een prima lengte, met 8 ringen en verkrijgbaar in het wit en grijs. Let wel dat je deze gordijnen niet kan strijken en dat je ze dus goed moet uithangen, om de meeste kreuk weg te krijgen. Hang ze bijvoorbeeld op in de badkamer. Dat vocht zal ook wel het een en ander kunnen betekenen in positieve zin.

Velvet gordijn

Prijs: €11,95
Afmetingen: 140 x 260 cm
Bevestiging: 6 ringen

Het heet dan geen kant-en-klaar gordijn, maar dat is het stiekem wel. De ringen zitten al in het gordijn verweven, er word je een vaste lengte geleverd én het is prima afgewerkt. Het leuke aan dit gordijn is overigens dat het is gemaakt van een velvet stofje. Het werkt verduisterend en geeft in je slaapkamer een sfeer waarvan je niet wist dat je ernaar zocht.

En dan nog iets. De tweede soort gordijn die we besproken, vind je bij de Action nog een heel aantal keer. Het betreft in dat geval de Gordijn Anthony (€15,95) en de Gordijn (€10,95). In principe hebben deze gordijnen dezelfde kleur, het (bijna) zelfde verduisterende effect en worden verkocht in dezelfde kleuren. Ze verschillen alleen in materiaalsamenstelling en prijs. Let dus goed op voor welke gordijnen je gaat en hoeveel je neerlegt, mocht je te maken hebben met een nauw budget.

Alternatieven

Gelukkig voor jou (of niet) is de Action niet de enige winkel waar er kant-en-klare gordijnen worden verkocht. Ga bijvoorbeeld naar de Hema, waar de meeste gordijnen (en vitrage) een afmeting hebben van 140 x 270 cm en zo rond de €17,50 kosten. Bij de Xenos zijn de kant-en-klare gordijnen eigenlijk allemaal online uitverkocht, maar wat ze wel hebben, is raamdecoratie in de vorm van een bamboe rolgordijn. Heerlijk om te spelen met de lichtinval in de ruimte of om de hevigste zon tegen te houden. Het zal eerlijk gezegd niet lichtdoorlatend zijn, maar wel de privacy bieden waarnaar je opzoek was.

Een ander tipje die we nog graag willen meegeven, gaat over gordijnen die je bevestigd met haken. Als je, zoals bij die van de Action, maar een klein aantal haken krijgt meegeleverd, kan je deze in meerdere winkels los aanschaffen. Dit kost vaak maar een paar euro voor tientallen van die dingen, dus dat is zeker de moeite waard om te overwegen!

Conclusie

En dan nu het antwoord op de grote vraag: zijn de kant-en-klare gordijnen van de Action je geld waard? Het korte antwoord is ‘ja’. Tenminste, als je gordijnen zoekt om een kamer te verduisteren of om warmte binnen of buiten te laten. Of de gordijnen nou echt van de hoogste kwaliteit zijn en je doen verbazen hoe mooi ze zijn, nou ja, dat laten we maar even in het midden. Weet dat je gewoon echt niet veel geld neerlegt voor iets dat anderzijds met gemak honderden euro’s kan kosten. Het blijft altijd een gok, laten we maar zeggen.

0 Shares
Ook interessant