Beste Heetwaterdispenser (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Heetwaterdispenser – onze nummer 1 van 2023

We zijn opzoek gegaan en vonden de beste Heetwaterdispenser. We hebben het in dit geval over de KitchenBrothers Heetwaterdispenser. Met een mooi formaat reservoir en talloze opties voor het inschenken van je kopje heet water, krijg je écht waar voor je geld. Binnen vijf seconden een kopje thee voor je gast is geen probleem.

Introductie

We hebben het getimed. De waterkoker die bij een van ons thuis staat doet er maar liefst vier minuten over om een aanzienlijke hoeveelheid water te laten koken. Lang dat het duurt. Intussen kan je naar boven lopen om je laptop op te halen en als je beneden komt, is het nog niet klaar. Een oplossing voor het ‘probleem’ (voornamelijk ongeduld), is een heetwaterdispenser. Met een dergelijke dispenser ben je soms al binnen een paar seconden voorzien van een kopje heet water. Afhankelijk van de capaciteit van de dispenser, is het verwarmingselement hetgeen dat dat hete water levert.

Zoals bij wel meer elektrische apparaten bedenkt of het wel echt nodig is, kunnen we je verzekeren dat je na de aanschaf van een heetwaterdispenser niet meer anders wil. Het gemak is iets wat een glimlach op je gezicht brengt. Samen met je luxueuze koffiezetapparaat ben je vanaf dat moment volledig gezien. Al kan je ook natuurlijk met je French Press en een heetwaterdispenser al een heel eind komen.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Heetwaterdispenser

Vóór je een dispenser aanschaft, raden we je aan om deze kooptips door te lezen. Gezien het wellicht een product is wat je niet goed kent, leer je waar je op moet letten/

 1. Capaciteit
  Hoe vaak denk je (lauwwarm tot) heet water nodig te hebben? Heetwaterdispenser hebben meestal een capaciteit van ongeveer 2 tot 3 liter. Het is logischerwijs verstandig een grotere dispenser aan te schaffen, wanneer je het vaak gebruikt of wil gebruiken voor grotere hoeveelheden.
 2. Temperatuurregeling
  Controleer of de heetwaterdispenser een instelbare temperatuurregeling heeft. Dit is niet alleen handig als je groene thee moet trekken op een bepaalde temperatuur. Je kan namelijk denken aan het opwarmen van warm water voor het melkpoeder, dat je aan je baby geeft. Overigens hebben enkele dispenser een speciale functie daarvoor.
 3. Veiligheidsfuncties
  Denk aan iets zoals automatische uitschakeling wanneer het water de gewenste temperatuur heeft bereikt of wanneer het reservoir leeg is. Ook een lekdetectiesysteem en een kinderbeveiliging kunnen handig zijn. Afhankelijk van je eigen capaciteiten, kan je hier op letten.
 4. Vermogen
  In regel geldt, hoe meer vermogen, hoe sneller je water warm is. Schaf je een heetwaterdispenser echt aan voor de snelheid, dan zal je dus voor eentje moeten gaan die dat je ook beloofd.
 5. Onderhoud
  In water zit nog geregeld, ook in Nederland, nog vaak iets van kalk. Dat is niet erg, maar het kan wel je apparaat aantasten. Enige heetwaterdispenser zijn uitgerust met anti-kalkfilters of een zelfreinigingsfunctie. Dat is dus met name handig als je in een gebied woont met hard water.

5 Beste Producten

#1 KitchenBrothers Heetwaterdispenser

Prijs: €119,99

+ veelzijdigheid aan functies qua temperatuur en hoeveelheid afname
+ mooie touch-screen met led
+ luxe uitstraling
– aan de prijzige kant in vergelijking tot andere dispensers

Bij de kleuters, of misschien al daarvoor, leerde je tot vijf tellen. In dit geval komt het fantastisch uit dat je dat kan, want in vijf seconden is je hete water voor de thee al klaar. Eerlijk is eerlijk is dat niet bij elke hoeveelheid zo, gezien het eigenlijk vijf tot tien seconden kan duren. In ieder geval is het sneller dan minuten te wachten op de waterkoker, die je ooit kocht toen je op kamers ging.

Een heetwaterdispenser is er om tijd te besparen en je te laten genieten van hetgeen dat ‘gemak’ heet. Maar, dat is niet het enige waar een dispenser goed voor is. Het zou namelijk een stuk minder energie (wel 505) kosten dan een waterkoker, omdat je in plaats van minuten lange stroomtoevoer, slechts een paar seconden stroom tapt. Althans, dat zeggen de makers van deze heetwaterdispenser. Hoeveel energie het nu eigenlijk bespaart, is overigens niet bekend. Hoe dan ook, de KitchenBrothers Heetwaterdispenser is met name bekend om zijn veelzijdigheid, niet per se om de energiebesparing. We vertellen je ook meteen waarom.

Je kan onder andere de temperatuur van het water instellen tussen de 40 en 100 graden Celsius. Daarnaast is de dispenser zo gebouwd dat er een schoonmaaksysteem aanwezig is. Je laat daarom verkalking van het apparaat achterwege, zonder dat je je eigen handen ervoor hoeft te gebruiken. Als dat nog niet genoeg was, verblijd je jezelf bij aankoop van deze dispenser ook nog eens met een variërende volumefunctie én een prachtig led touch-screen. En voor alle jonge ouders onder ons: je babymelkpoeder kan je vrijwel direct op de juiste manier verwarmen, met een hiervoor speciaal ingebouwde functie. Wees overigens niet getreurd dat je na het bekertje babymelk de dispenser weer moet bijvullen. Met een watertank van 2,7 liter kan je wel eventjes vooruit, dachten wij zo. De tank zou ongeveer goed moeten zijn voor wel dertien kopjes thee.

#2 MOA Heetwaterdispenser – Instant Luxe Waterkoker

Prijs: €59,99

+ groot reservoir
+ goede prijs-kwaliteit verhouding
– het reservoir is niet afneembaar
– niet in temperatuur in te stellen

Dichtbij de nummer 1 staat deze nummer twee, ofwel de MOA Heetwaterdispenser – Instant Luxe Waterkoker. Voor de duidelijkheid gaat het om het model HWD14 en niet de HWD20. Je zou de HWD20 kunnen zien als de grote, luxe broer van de HWD14, maar dan praat je ook gelijk over een andere prijs. In elk geval is de HWD14 klein van formaat en is daarmee op dat vlak een excellente vervanging voor je waterkoker. Dat is trouwens voor velen de reden om een heetwaterdispenser aan te schaffen. Men is opzoek naar iets dat betaalbaar is, maar toch snel heet water oplevert. Zoiets als een heerwaterkraan is nog een stapje te ver.

We kunnen al meteen beginnen met de conclusie en dat is dat deze heetwaterdispenser voldoet aan al je verwachtingen. Als je dacht dat je het hete water alleen voor thee kan gebruiken, heb je het verkeerd. Want denk eens aan het maken van soep of het koken van water voor de heerlijke pasta die vanavond op het menu staat. De watertank heeft een inhoud van 2,5 liter en dat is zeker genoeg om aan die vereisten te voldoen. Wat verder zo fijn is aan deze dispenser is de droogkookbeveiliging. Als de watertank leeg is, dan zal het apparaat gelijk uitschakelen. De veiligheid van het apparaat en jouzelf is hiermee gewaarborgd.

Gezien de wat lagere prijs kan je wel begrijpen dat er niet van allerlei functies op het apparaat zitten. Dat klopt, inderdaad. De heetwaterdispenser doet alleen wat zijn naam zegt, namelijk het geven van heet water. Je kan geen temperatuur instellen en de hoeveelheid water ligt aan jezelf (wanneer je op de knop drukt, stopt het stromen). Maar, dat je in dertig seconden heet water voor je neus hebt, kan je nog steeds niet van een waterkoker verwachten. Het is maar waar je voorkeur ligt en hoeveel budget je hebt. Bij de HWD20 heb je bijvoorbeeld al wat meer functies tot je beschikking.

#3 Caso HW660 Heet water Dispenser

Prijs: €129,99

+ veel verschillende functies
– luidruchtig
– erg duur

Een kopje koffie wordt doorgaans niet in hetzelfde aantal milliliters als een kopje thee geserveerd. Gelukkig is dat met de dispenser van Caso geen probleem. Je hebt namelijk 7 verschillende standen voor de hoeveelheid water die je dispenser verlaat. En aangezien alleen al je theesoorten een andere temperatuur vereisen, is ook de temperatuur in 7 standen in te stellen. Het gaat bij het aantal milliliters om hoeveelheden tussen de 100 en 400 ml, bij de temperatuur om 40 tot 100 graden Celsius.

Waar ook slim over na is gedacht, is de verstelbaarheid van het gedeelte waar het water uit komt. Je kan er in totaal acht verschillende kopjes onder kwijt. Ook je favoriete Winnie the Pooh mok van toen je jong was, past er nog steeds tussen. Echter kan het zo zijn dat tijdens het gebruik iets vies wordt. The dirt blijft niet voor lange tijd zitten, gezien veel delen afneembaar zijn. Dus niet alleen de watertank, maar ook andere delen, kan je demonteren en schoonmaken, zonder dat je iets kapot maakt. Natuurlijk is het een ander verhaal met zoiets als kalk. Maar, wees niet getreurd, want als het goed is zal er geen kalk ophopen vanwege het anti-kalk filter.

Nu denk je misschien, deze Caso HW660 Heet water Dispenser, is de meest fantastische die ik ooit zal vinden. Helaas is dat niet zo. Allereerst is de dispenser echt wel aan de dure kant. Je kan dispenser met vergelijkbare features vinden voor minder geld. Bovendien blijkt. het dat hij best veel geluid maakt en dat de temperaturen niet altijd even stabiel zijn. Hoewel wel meer dispenser tegen dit probleem aanlopen, zouden we voor deze prijs wel anders verwachten. Aan de andere kant heeft de heetwaterdispenser een luxueuze uitstraling en zal het een toevoeging zijn aan je interieur. Naast je Nespresso koffiezetapparaat staat deze dispenser erg mooi. Dat komt onder andere door de touchscreen, waarmee je het apparaat bedient. Als je goed naar de plaatjes kijkt, zie je ook dat je er je babyvoeding mee kan maken. Multifunctioneel apparaat dus, maar in vergelijking met bijvoorbeeld de nummer 1, toch wat minder in kwaliteit.

#4 Tomado TWD2501B – Heetwaterdispenser

Prijs: €54,99

+ goedkope keuze
+ geeft snel en veel heet water
– extra ontkalkende maatregelen vereist
– waterreservoir is niet afneembaar

Ah, bij de lunch een heerlijk kopje thee én een heerlijk kopje oplosbare soep. Wat een genot, al helemaal na de aanschaf van deze heetwaterdispenser. De dispenser heeft de top vijf behaald vanwege de lage prijs en het behoud van kwaliteit. Want ondanks dat je niet heel veel betaald voor dit stuk kunststof met RVS, doet het apparaat waarvoor je hem hebt gekocht.

Het hete water komt vrijwel meteen uit het apparaat gestroomd. We praten dan overigens over echt heet water (tot het kokende aan) in plaats van warm water. Met het niet-afneembare reservoir van 2.5 liter, dat je met minimaal 0,5 liter moet vullen, kom je op een dag al een heel eind. Want wie zegt dat 2 liter water op een dag niet in de vorm kan zijn van heet/ warm water. Dat warme water vind je spijsvertering ook erg fijn, kunnen we je vertellen. Wanneer weet je nu of het water al op temperatuur is? Nou, dat zie je aan de led knop aan de voorkant van het apparaat. Blauw licht betekent opwarmen, groen licht betekent klaar voor gebruik.

Zet je het apparaat in werking, dan zal je even rekening moeten houden met de hoogte van het kopje. Er zijn twee hoogtes waarop je de kopjeshouder kan instellen, namelijk 10 en 18 centimeter uit de wateruitvoer. Is je kopje groter dan dat, dan wordt je teleurgesteld. Waar je misschien wel blij van wordt is de automatische uitschakeling, nadat je het apparaat een tijd lang niet hebt gebruikt. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu, zullen we maar denken. Wat fijn is voor misschien je portemonnee, maar vooral voor de Tomado TWD2501B – Heetwaterdispenser zelf is het kalkfilter. Je hebt minder kans op een verkalkt apparaat, mits je na elke tien gebruiksuren het apparaat ontkalkt. Dit hoef je niet zelf bij te houden, want als het zover is gaat het groene lichtje knipperen. Helaas kan je het nieuwe kalkfilter alleen bij Tomado zelf aanschaffen en dat is overigens ook niet goedkoop.

#5 ProfiCook HWS 1145 – Waterkoker – Heetwaterdispencer

Prijs: €107,95

+ grote watercapaciteit
– niet de allerhoogste kwaliteit

Go big or go home, kan je misschien denken. Zelfs een grote waterkoker heeft niet zoveel capaciteit als deze heetwaterdispenser. We spreken namelijk over maar liefst 4 liter. 4 liter! Hoewel de capaciteit niet per sé te maken heeft met de snelheid van levering, is dat ook iets wat wel als ‘extreem’ kan worden gesteld. Binnen slechts vijf seconden heb je namelijk al een stroom van heet water.

Er is een ding aan heetwaterdispensers wat niet heel handig is en dat is de stoom. Waar bij een waterkoker de aan- en uitknoppen vaak aan de onderkant zitten, zitten ze bij deze apparaten aan de bovenkant. Als je bezig bent met het dispensen van heet water, wees je dan bewust van de stoom die ervan afkomt. De stoom is heet en kan schade toebrengen aan je handen, maar ook hetgeen wat erboven hangt. De houten kastjes vinden stoom over het algemeen niet heel leuk, om maar een voorbeeld te vinden. Zo blijkt ook bij deze heetwaterdispenser dat het niet altijd even handig is, de led-display aan de bovenkant van het apparaat. Wat wel ontzettend fijn is aan de ProfiCook HWS 1145 – Waterkoker – Heetwaterdispencer zijn de instelbare temperatuurstanden en hoeveelheden heet water. Voor elk kopje en elke soort drank wat wils, kan je wel stellen.

Echter geldt, dat iets groot is, betekent niet per definitie dan het ook luxe is. De Proficook dispenser is niet van de hoogste kwaliteit. Wil je gaan voor luxe met meer opties en een langere houdbaarheid, kies dan voor bijvoorbeeld voor de nummer 1 of 3 die we in deze lijst hebben besproken. Al met al is het een heetwaterdispenser met genoeg opties, een groot waterreservoir en een gemiddelde werking. Zit je bijvoorbeeld op een groot kantoor of drink je gewoon ontzettend veel thee, dan zal je er de voordelen van ondervinden.

Conclusie

Een waterkoker de luxe, kan je het wel noemen. Veel van deze heetwaterdispenser doen het werk van een waterkoker, maar dan beter. Je kan een hoeveelheid instellen en heb vrijwel direct beschikking tot heet water. Je kan daarmee stellen dat een waterkoker bijna overbodig is. Tenminste, als je je portemonnee mee neemt. Aan de meeste heetwaterdispenser hangt geen goedkoop prijskaartje. Dat hoeft op zich niet erg te zijn, mits je alles uit je heetwaterdispenser haalt. Ben je niet iemand die veel thee, soep of oploskoffie drinkt, dan zal je waarschijnlijk wel uitkomen met een waterkoker en daarmee een kleine prijs.

Tegenwoordig zijn er veel heetwaterdispenser op de markt, die verschillen in temperatuur en hoeveelheid opties en natuurlijk in de grootte van het waterdispenser. Wil je jezelf verwennen? Kies dan voor de KitchenBrothers heetwaterdispenser.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een heetwaterdispenser?

Het hoge vermogen dat het apparaat levert, zorgt ervoor dat het water in het reservoir ontzettend snel kan worden opgewarmd. Je hoeft niet zo lang te wachten als het koken van water in een waterkoker. Het hete water wordt binnen een afzienbare tijd aan je kopje afgeleverd. Afhankelijk van het model, kan je het water instellen op verschillende temperaturen en laten stromen in meerdere hoeveelheden.

Hoe ontkalk je een heetwaterdispenser

De meeste heetwaterdispensers zijn uitgerust met een anti-kalkfilter. Deze moet je regelmatig vervangen, zodat het apparaat schoon blijft. Als een apparaat dat niet heeft, raden we je aan bij de verkoper een ontkalker aan te schaffen. Je kan ook zelf in de weer gaan met azijn en water, maar uit de praktijk blijkt dat dit lang niet altijd zo goed werkt. Bovendien is het mogelijk dat er een azijnsmaak achterblijft.

Kan ik ook gewoon mijn waterkoker behouden?

Ja hoor, dat kan zeker. Zie een heetwaterdispenser meer als een vorm van luxe. Echter zit je qua luxe meer in tussen een waterkoker en een heetwaterkraan, dan dat de dispenser het meest luxueuze is dat je kan krijgen. Ten opzichte van een waterkoker zal je voordelen ondervinden op het gebied van snelheid, gemak temperatuurregeling en efficiëntie. Met andere woorden: je hebt snel water op een gewenste teampartuur in een gewenste hoeveelheid. Het is makkelijk in gebruik en je hebt er weinig onderhoud aan.

Zijn er ook nog nadelen aan een heetwaterdispenser?

Natuurlijk zijn er altijd punten van verbetering aan een heetwaterdispenser op te merken. Zo hebben veel dispensers de bediening boven het gedeelte waar het water uitkomt. Het gevolg daarvan is dat je het hete stoom het onmogelijk maakt het apparaat verder te bedienen. Verder hebben lang niet alle dispenser allerlei fancy opties en zijn ze niet eens zoveel beter dan sommige waterkokers. Bovendien is van niet alle dispenser bekend hoe duurzaam ze zijn en zouden ze nog best wel eens wat stroom kunnen gebruiken. Goedkoop zijn ze tenslotte ook niet.

0 Shares
Ook interessant