Michael van de Kuit: vermogen, bedrijven en meer

0 Shares
0
0
0

Geld mag dan zogenaamd niet gelukkig maken, het maakt het leven absoluut wel gemakkelijker. Je ligt ’s nachts niet wakker om geldstress en kan een leven leven zoals je wil. Helaas komt een fijn en toch ook niet zorgeloos bestaan absoluut niet vanzelf. Sterker nog, zij die leven van miljoenen, hebben er vaak ook hard voor gewerkt. 

Iemand die graag in de anonimiteit leeft, maar tegelijkertijd niet per definitie een geheim maakt van zijn succes, is Michael van de Kuit. We zullen je in deze blog vertellen hoe hij aan zijn vermogen is gekomen, hoe hoog dat vermogen wordt geschat en nog veel meer. Ga lekker zitten en laat je verbazen over wat Van de Kuit je allemaal te bieden heeft. 

Bedrijven

We zullen maar gelijk met het interessante van alles beginnen: wat voor bedrijven heeft Van de Kuit allemaal? Nou, heb je even, want het is nogal een lijst. Bij deze sommen we die met liefde voor je op. In Nederland betreft het:

 • Nedstede Real Estate Group
 • Nedstede Leisure Group
 • Nedstede Retail London UK
 • Gelredome Arnhem
 • Sport en Businesscampus ‘De Vechtsebanen’ Utrecht
 • The Bubble Club Blaricum Padel, Tennis & Pickleball
 • Golfcourse Naarderbos
 • Themepark Oud Valkenveen Naarden

Op Ibiza gaat het om:

 • Dance Label Ibiza United
 • The Bubble Club Ibiza Tennis & Padel
 • It’s All about The Music Ibiza
 • It’s All about The Music Global Investments
 • Ibiza Vandaag
 • Club Eden Ibiza
 • Keeper Ibiza @ Marina Ibiza

Mocht je nog niet onder de indruk van deze lijst, dan kunnen we je ook nog vermelden dat Van de Kuit aandelenhouder van in ieder geval meer dan vijf andere clubs/ hotels en eigenaar van meerdere soorten vastgoed. 

Waarde 

En als je je dan afvraagt wat dat allemaal mag kosten, zeggen wij natuurlijk ‘genoeg’. Zo wist hij Club Eden, zijn lievelingsaankoop, al meer dan een decennium geleden voor ‘maar’ 14 miljoen euro op de kop te tikken. Dat de verkoopprijs hiervan bekend is, kan je op z’n minst redelijk uniek noemen. Ibiza is en blijft namelijk luxueus en vooral onbetaalbaar. De exclusiviteit spat er bij sommige tenten vanaf. Natuurlijk is Ibiza nog steeds bereikbaar voor het ‘gewone volk’, wordt het steeds meer een toevluchtsoord voor degene die een tripje, inclusief alle dure etentjes en verblijfplaatsen, op z’n tijd wel kunnen betalen. 

Vermogen

Als je investeert in, laten we het maar even ‘vastgoed’ noemen, dan kan je wel verwachten dat je uiteindelijk daar ook heel veel aan kan verdienen. De vraag is alleen hoeveel dat dan precies is. Nou, in 2021 werd zijn vermogen door de Quote geschat op zo’n 210 miljoen euro. Gezien zijn aankopen en investeringen door de jaren heen niet per se zijn gedaald, kan je er zomaar vanuit gaan dat het ongeveer rond deze hoeveelheid kan liggen. In ieder geval een echte multimiljonair, kan je wel zeggen. 

Ieder met zo’n groot vermogen, dient er ook slim mee om te gaan. Het hebben van vermogen is in Nederland namelijk niet gratis. Met andere woorden, als je het op de bank laat staan, zal het alleen maar minder worden (helaas). Van de Kuit zal zijn pensioen, als hij doorgaat op deze koers, met veel genoegen kunnen vieren. Wij vragen ons dan altijd af naar wie alle clubs gaan, wanneer hij zou overlijden. 

Gezin

Natuurlijk is de eerste gedachte dat door een partner of kinderen wordt geërfd, maar dan moet je die natuurlijk wel hebben. Gezien Van de Kuit in die zin erg anoniem wil blijven, is de vraag of hij een partner en kinderen niet heel makkelijk te beantwoorden. Toch gaf hij in 2018 wel degelijk aan dat hij met zijn toenmalige en/ of huidige partner maar liefst twee kinderen heeft. Mysterie direct opgelost, dus! Tenminste, wij weten niet wat meneer in zijn testament heeft staan, maar het gezin zal ongetwijfeld niet met lege handen komen te staan. 

Anonimiteit

In hetzelfde jaar dat we net beschreven, 2018, gaf een journaliste van de Volkskrant aan dat er ‘maar’ twee foto’s van hem online stonden. Dat Van de Kuit zo uitdrukkelijk voor de anonimiteit kiest, is omdat hij de publiciteit niet relevant is. Je kan er niets van kopen én sommige mensen zullen er misbruik van maken. 

Zijn wens was ooit dat er niets over hem te Googlen was, maar dat plan is inmiddels faliekant mislukt. Aan de ene kant omdat hij zelf van allerlei interviews heeft gegeven, aan de andere kant omdat mensen hem toch wisten te fotograferen of hem in een artikel (op negatieve toon) te verwerken. Maar goed, als jij een Nederlandse multimiljonair bent met zoveel investeringen, kan je op een gegeven moment afvragen of die anonimiteit nog wel mogelijk is.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Van de Kuit een man is van gedeeltelijke mysterie. Want hoewel hij nog steeds niet op de cover van bepaalde tijdschriften zal staan, geeft hij af en toe wel een interview over zijn zakelijke successen. Wie zijn partner of kinderen zijn, blijft waarschijnlijk voor het grote publiek onbekend. Ach, wij zijn er niet echt rouwig om, al wekt het altijd nieuwsgierigheid op om te zien hoe iemand ‘thuis’ leeft. 

0 Shares
Ook interessant