Zo vind je de perfecte fauteuil voor in de woonkamer

0 Shares
0
0
0

Een fauteuil is een comfortabele stoel met armleuningen, vaak bekleed met stof, leer of ander materiaal. Het heeft meestal een zachte zitting en rugleuning, ontworpen voor ontspanning en comfort. Sommigen classificeren een dergelijk item dan ook wel als ‘luie stoel’.

Voor velen zal het klinken als muziek in de oren, zo’n stoel. Echter is het dan wel handig hoe je de perfecte fauteuil vindt en dan in het specifiek eentje vindt die goed in je woonkamer staat. Zodat je lekker onderuit gezakt naar je favoriete serie kan kijken, bedoelen we dan. Anyway, scroll gauw door naar alle informatie waarvan je niet wist dat je het nodig had.

Het verschil tussen een stoel en fauteuil

Voor alle niet-kenners onder ons, een fauteuil is wel degelijk wat anders dan een stoel. Het is een beetje als het ‘witte zwaan’ verhaal. Een zwaan is wel wit, maar wit is niet per definitie een zwaan. Zo is een fauteuil wel een stoel, maar een stoel is niet per definitie een fauteuil.

Maar goed, het belangrijkste verschil tussen een stoel en een fauteuil is het niveau van comfort en ontwerp. Een stoel is over het algemeen een eenvoudige zitplaats zonder armleuningen, vaak functioneel en rechttoe rechtaan. Een fauteuil daarentegen is meer luxueus en comfortabel, met armleuningen en een zachtere zitting en hogere rugleuning. Fauteuils zijn dus ontworpen voor ontspanning en comfort, terwijl stoelen vaak meer gericht zijn op praktisch gebruik, zoals bij een eettafel.

De perfecte fauteuil

Of je nou een set groene fauteuils aanschaft of een set in een ander kleur, als het goede kwaliteit is, dan heb je zomaar eens de perfecte fauteuil in handen. Maar hoe vind je zo’n ding eigenlijk? We hebben een aantal punten voor je op een rij gezet:

 • Beschikbare ruimte
  Meet de beschikbare ruimte om te bepalen hoe groot de fauteuil kan zijn.
 • Stijl
  Overweeg het ontwerp en de stijl die het beste bij je interieur past. Van modern en strak, tot klassiek en gezellig, voor ieder is het wel wat wils. Een interieurstylist kan je hierbij overigens ook helpen.
 • Comfort
  Het allerbelangrijkste aan een fauteuil is natuurlijk dat deze comfortabel is. Probeer daarom verschillende stoelen uit, om te bepalen welke het meest comfortabel is.
 • Materiaal
  Kies tussen stof, leer of andere bekledingen op basis van je voorkeur en levensstijl. Een lederen stoel is mogelijk makkelijker dan eentje met teddy-stof, wanneer je jonge, smerende kinderen in huis hebt rondlopen.
 • Budget
  Fauteuils variëren in prijs, dus bepaal dat je bereid bent te besteden. Over het algemeen zijn de echte design varianten wat duurder dan degene die je bij de Zweedse winkelketen haalt.

Als je bovenstaande factoren in gedachten houdt en grondig onderzoek doet, kun je de perfecte fauteuil stoel vinden die niet alleen functioneel en comfortabel is, maar ook de uitstraling van je woonkamer verrijkt. We zouden zeggen, kom van je luie bank af, trek je schoenen aan en zoek een meubelzaak bij jou in de buurt op. Wellicht lees jij onze artikelen binnenkort wel vanaf je nieuwe fauteuil!

0 Shares
Ook interessant
cheerful couple hugging and unpacking carton boxes

Tips & Tricks Huurder

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het huren van een kamer, appartement, of woning hebben…
black and brown chairs and tables

De kantoor trends van 2023

Kantoren zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van ons professionele leven. Ze zijn niet alleen de plek waar…