Verf Action, Lidl, Aldi en meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Er bestaan natuurlijk ontzettend veel verfsoorten. Er is verf voor kunstenaars die schilderen op een doek, er is verf om een houten tafel mee te verven en er is natuurlijk verf om buitenmuren te schilderen. Maar vergeet niet verf die geschikt is voor kinderen, of verf waarmee je je huis van binnenuit tot een paradijs maakt.

In deze blog gaan we in op dat laatste: muurverf. We bekijken of dit beschikbaar is bij de Action, Lidl en Aldi én geven daarnaast nog meer budgetkeuzes. Lees gauw verder om de verschillende opties te kunnen ontdekken. Binnen een mum van tijd, heb jij je muur omgetoverd tot een oase van kleur.

Muurverf Action

Prijs: €9,99 (voor 3 liter verf)

Bij de Action zijn meerder soorten muurverf beschikbaar, allemaal voor binnenshuis. In kleur wordt ook niet veel gevarieerd, gezien ze eigenlijk allemaal wit zijn. Wel bieden ze de keuze tussen een matte en minder matte variant. Houd je bovendien van een kleur die iets gebroken wit is? Ook daarin zal je aan je wensen worden voldaan.

We spreken over het merk Spectrum. Dit merk biedt meerdere soorten aan qua verf. Handige details die je over de specifieke muurverf moet weten:

 • De verf is op waterbasis, maar afneembaar wanneer het goed is opgedroogd
 • De droogduur is ongeveer zes uur
 • Voor een oppervlakte van 13m2, heb je aan 1 liter verf genoeg
 • De verf kost €3,33 per liter

Een ander leuk of handig bericht: bij de Action kan je gelijk ook al je verdere materiaal aanschaffen. Denk aan plastic om meubels en vloeren te beschermen, maar ook aan afplaktape en verschillende soorten rollen en kwasten. Mocht je voor een ander merk willen gaan, de prijzen variëren van €1,60 tot €3,74 per liter.

Klik hier om de muurverf te bekijken

Muurverf Lidl

Prijs: €23,- (een aanbieding, voor 2,5 liter verf)

De Lidl verkoopt inderdaad muurverf, maar dan wel voor buiten. Mocht je opzoek zijn naar verf om de slaapkamer op te fleuren, dan zal je hier dus niet goed zitten.

De muurverf van de Lidl is bijvoorbeeld perfect wanneer je je dakterras een nieuwe boost wil geven. Het is in verschillende kleuren beschikbaar, namelijk in het rood, blauw, groen, antraciet, wit en bruin. Omdat het om verf voor buiten gaan, wordt vermeld dat de verf wind, weer en UV-bestendig is. Dat laatste is in ons opwarmende klimaat natuurlijk een must.

We spreken over het merk Wilckens dat door meerdere ondernemingen wordt aangeboden. Een site van Wilckens zelf, lijkt onvindbaar. Handige details die je over de specifieke muurverf moet weten:

 • De verf is beschikbaar voor meerdere oppervlakten, waaronder hout, gips, kunststof, beton en nog een aantal materialen
 • De droogduur is ongeveer 2 tot 3 uur. Mocht je willen oververven, wacht dan ongeveer 4 tot 6 uur voor je opnieuw begint
 • De verf kost (oorspronkelijk) €9,20 per liter

Bij de Lidl vind je eveneens materialen waarmee je kan verven. Echter is dit assortiment redelijk beperkt. Je zal alsnog naar een bouwmarkt of dergelijke winkel moeten om alles aan te schaffen dat je nodig hebt (bijvoorbeeld tape of een verfbak).

Klik hier om de muurverf te bekijken

Muurverf Aldi

Het enige dat je bij de Aldi op het moment kan vinden, is textielverf. Af en toe zouden ze ook een aanbieding hebben voor muurverf. Maar zoals veel van dat soort artikelen bij de Aldi, is de aanbieding of het aanbod slechts tijdelijk. Je zal daarom nog even verder moeten zoeken.

Andere budget keuzes

Gezien er natuurlijk veel meer winkels zijn dan de Lidl en de Action, geven we voorbeelden van andere plekken waarop je een budget muurverf kan vinden.

Muurverf Karwei

Prijs: €32,99 (een aanbieding, voor 10 liter verf)

Jawel, we noemen meteen al de eerste bouwmarkt in de lijst van Nederlandse bouwmarkten. De Karwei heeft naast meer high end verfmerken natuurlijk ook een eigenmerk. We hebben het in dit geval over de Karwei muur- en plafondverf. Gezien wit over het algemeen, de meest gekozen en verkochte kleur schijnt te zijn, geven we hier wederom weer informatie over de kleur wit en gebroken wit.

Waar sommige klanten beweren dat de verf al na 1 laag dekkend is, geven sommige aan dat je het twee keer moet verven. Over de verf gesproken, we geven nog een aantal handige details die bij de specifieke muurverf horen:

 • De droogduur is ongeveer 5 uur
 • Voor een oppervlakte van 10m2, heb je aan 1 liter verf genoeg. Met de hele emmer kan je dus ongeveer 100m2 bedekken
 • De verf is licht afneembaar
 • De verf kost (oorspronkelijk) €5,50 per liter

Met de muurverf van Karwei zal je een goed gedeelte van alle muren in het huis kunnen witten. En omdat het in een bouwmarkt te koop is, vind je ook direct alle verdere benodigdheden. Je kan daarmee gauw aan de slag.

Klik hier om de muurverf te bekijken

Karwei en Gamma

Mocht je geen Karwei, maar wel een Gamma in de buurt hebben? Ga dan gewoon naar de Gamma toe. Hoewel het merk anders doe lijken, verkopen zij vrijwel exact dezelfde budget versie van de muurverf. Het heeft dezelfde specificaties, dezelfde korting en dezelfde oorspronkelijke bedrijf.

Gamma en Karwei zijn namelijk onderdeel van Intergamma. Het verschil tussen de bedrijven is dat Gamma zich meer richt op klussers en bouwers, waar je in een Karwei net het gevoel hebt dat je een woonwinkel binnenstapt.

Muurverf Histor Monodek

Prijs: €39,95 (voor 12,5 liter verf)

Hoewel Histor niet de meest goedkope verf aanbiedt, heeft het natuurlijk een soort budget variant. In dit geval spreken we over de Histor Monodek. Het schijnt een populaire verfsoort te zijn bij mensen die graag zelf de handen uit de mouwen steken.

De verf is makkelijk aan te brengen en dekt vrijwel direct steenachtige oppervlaktes. Het is niet alleen in de kleur wit beschikbaar, hoewel de link onderaan dit kopje je wel naar de witte variant zal leiden. De slaapkamer of een andere ruimte ziet er na het verven met deze verf weer strak uit. Handige details die je over de specifieke muurverf moet weten, zijn:

 • De verf is op waterbasis, maar relatief goed afneembaar
 • Voor een oppervlakte van 10m2, heb je aan 1 liter verf genoeg
 • De verf kost ongeveer €3,20 per liter
 • De verf is beschikbaar in meerdere tinten (wit)

Let op: hoewel veel winkels claimen dat ontzettend grote kortingsacties worden gegeven, valt dat in praktijk wel mee. Als je even zelf onderzoek doet, zal je zien dat de verf nog steeds overal even duur is. Als het wel echt gaat om een aanbieding, dan zal je dat redelijk snel opmerken.

Klik hier om de muurverf te bekijken

Muurverf Perfection

Prijs: €46,99 (voor 10 liter verf)

De muurverf van het merk Perfection wordt bij de bouwmarkt Praxis verkocht. De muurverf zou een uitzonderlijke goede dekking hebben. Het werkt overigens het beste als de verf kruislings wordt aangebracht. Zorg er wel voor dat het binnen niet kouder is dan 5 graden Celsius is, gezien dat de minimale verwerkingstemperatuur is. Over een maximum wordt niks gemeld.

Met een speciaal account van bij de Praxis heb je nog bijna 14 euro korting op de verf. Het is daarom volgens ons zeker de moeite waard je even in te schrijven. Andere, handige details over deze specifieke muurverf zijn:

 • De verf is op waterbasis. Er wordt niets vermeld over hoe goed het afneembaar is
 • De verf kost, met korting, €3,30 per liter
 • Het goedje zou uitzonderlijk duurzaam zijn, wat in dit geval inhoudt dat het lang mooi blijft
 • Er wordt een ‘uitzonderlijk’ rendement geclaimd

Met een Praxis in de buurt, zou je dit makkelijk kunnen ophalen. Maar zoals vele bedrijven, kan je spullen van de Praxis ook laten bezorgen. Zo kan je met een rendement van 10m2 per liter verf, snel je slaapkamer omtoveren tot een walhalla van rust.

Klik hier om de muurverf te bekijken

Koopgids muurverf

Voordat je muurverf gaat aanschaffen, is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. We hebben dit voor je op een rijtje gezet:

 • Hoeveel heb je nodig?
  Door de oppervlakte van alle muren te berekenen, weet je in principe hoeveel liter verf je nodig hebt. Let er echter wel op dat sommige muren de verf opzuigen, wanneer je ze niet goed hebt geprepareerd. Houd er bovendien rekening mee dat je nog een laag zou moeten aanbrengen, afhankelijk van de dekking van het product. Mocht je de tijd hebben en de verf makkelijk kunnen halen, dan raden we je aan om niet meteen heel veel aan te schaffen. Je voorkomt hiermee verspilling.
 • Voor welke kleur ga je?
  Als je op zoek bent naar muurverf in andere kleuren dan wit, zijn er enkele tips om rekening mee te houden. Overweeg de grootte en de lichtinval van de ruimte. Donkere kleuren kunnen een ruimte kleiner laten lijken, terwijl lichte kleuren juist het omgekeerde effect hebben. Houd ook rekening met de al bestaande kleuren in de kamer, zoals meubels en accessoires. Kies een kleur die bij het geheel past. Het is altijd een goed idee om kleurstalen te testen op de muur voordat je definitief een kleur kiest.
 • Is de verf afneembaar?
  Let op de afneembaarheid van de muurverf. In sommige ruimtes, zoals keukens en kinderkamers, kan het handig zijn om muurverf te kiezen die gemakkelijk afneembaar is. Zo kun je vlekken en vuil eenvoudiger verwijderen zonder de verf te beschadigen. Verfsoorten met een matte of satijnen afwerking zijn vaak beter afneembaar dan hoogglans verf. Gelukkig voor jou komen de meeste muurverven in een matte versie.

Let goed op deze tips en bekijk welke budgetoptie het beste bij jou past. Sommige muurverven zijn in talloze kleuren beschikbaar, waar het bij andere zich beperkt tot wit-tinten.

0 Shares
Ook interessant

Huurverhoging 2024 bedrijfspand

Je hersenen begonnen bij het zien van de woorden ‘consumentenprijsindex’ en ‘wettelijk maximum’ al hard te kraken. De…