Behang Action & andere Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Behang kom in allerlei soorten en maten – van felle patronen tot subtiele texturen – en kan een kamer echt transformeren. Je fleurt niet alleen je kamer op, maar voegt ook een beetje persoonlijkheid aan de ruimte toe.

Maar, voordat je begint met behangen, zijn er een aantal zaken waarover je na moet denken, waaronder budget. Over dat stukje hebben we alvast nagedacht en daar kunnen we je dan ook goed mee helpen. We laten zien wat voor behang je bij de Action kan kopen en geven nog een aantal andere budget keuzes. Zo zie je maar weer: een make-over hoeft niet duur te zijn. Het is op deze manier nog een keer leuk om eens per twee jaar de kamer van je kinderen om te toverren in wat anders. Lees gauw verder en stap de wondere wereld van behang binnen.

Behang Action

Bij de Action koop je niet alleen benodigdheden om te gaan behangen, maar ook het behang zelf. Ze hebben behang in verschillende printjes en in meerdere prijsklassen. We focussen ons in dit geval op het verschil in prijs, gezien het niet voor niets een budget blog is.

Vliesbehang

Prijs: €4,99
Afmetingen: 53 cm x 10 m

We spraken dan net wel over printjes, maar dit behang is maar ‘gewoon’ wit. Het behang is gemaakt van FSC – verantwoord hout en papier. Voor een klein prijsje, denk je ook nog eens na over het milieu. Dat het gaat om vliesbehang, is eveneens voordelig. Vliesbehang staat erom bekend dat het onder andere niet krimpt en geen bubbels achterlaat. Vanwege het gemak qua aanbreng, is er geen plaktafel nodig. Hiermee onderscheidt vliesbehang zich van het originele behang. Dit specifieke behang heeft een licht reliëf aan de voorkant. Houd er rekening mee dat de muur niet egaal is.

Klik hier om het behang te bekijken

Vliesbehang met palmbladeren

Prijs: €6,49
Afmetingen: 53 cm x 10 m

Alleen in prijs en print lijkt dit behang van zijn voorganger te verschillen. In ieder geval creëer je met dit behang een leuke, tropische sfeer in de kamer waar het wordt opgehangen. Het behang is wederom makkelijk aan te brengen. Kenmerkend aan vliesbehang is dat de ene kant papier is, waar de andere kant, logischerwijs, het vlies omvat. Let op: vliesbehang kan wat doorschijnen. De muren dienen daarom perfect glad en dezelfde kleur te zijn, voordat je het behang aanbrengt. Je kan je wel voorstellen dat je voor deze prijs niet het meest hoogwaardige stukje behang krijgt en dat daarom de kans groot is dat het doorschijnt.

Klik hier om het behang te bekijken

Vliesbehang #2

Prijs: €8,99
Afmetingen: 53 cm x 10 m

Waarom dezelfde soort behang inmiddels al in drie verschillende prijzen voorkomt, is ons onbekend. Er wordt niks vermeld over verschillende merken, dan wel kwaliteit. Maar goed, de meeste behangen te koop bij de Action, komen voor deze prijs in deze afmetingen. De verschillende printjes zijn gevarieerd, denk aan:

  • Bladeren design, in grijze uitvoering. Klik hier om deze uitvoering te bekijken.
  • Bloemen design, in grijze/ groene/ roze uitvoering. Klik hier om deze uitvoering te bekijken.
  • Strepen design, in crème uitvoering. Klik hier om deze uitvoering te bekijken.
  • Houtlook design, in grijze uitvoering. Klik hier om deze uitvoering te bekijken.
  • Steen design, in grijze uitvoering. Klik hier om deze uitvoering te bekijken.
  • Beton design, in grijze uitvoering. Klik hier om deze uitvoering te bekijken.

Met een overwegend aanbod in een grijze kleur, kan je in ieder geval stellen dat de winkel niet daarin excelleert. De behangen hebben dezelfde voordelen, zoals die bij bovenstaande vliesbehangen zijn besproken.

Renovliesbehang

Prijs: €15,49
Afmetingen: 75 cm x 20 m

Het behang is dan wel wat duurder, maar je krijgt wel een twee keer zo lange lengte aan behang dan de vorige besproken behangen. Bovendien gaat het hier om renovliesbehang, dat wel degelijk verschilt van het standaard vliesbehang. Het belangrijkste verschil is dat renovliesbehang scheuren in de muur verbergt en dat het behang van zichzelf glad aanvoelt. Het fijne aan deze uitvoering is, is dat het te verven valt. Zo geef je zelf een mooie kleur aan het van oorsprong witte behang. Het is sneller en goedkoper dan stuken en daarmee en goede budget keuze.

Klik hier om het behang te bekijken

Fotobehang

Prijs: €24,95
Afmetingen: 254 x 360 cm

Mocht je denken dat je zelf een foto op behang kon laten afdrukken, waarmee je een kamer opfleurt, dan heb je het mis. Want hoewel het wel degelijk gaat om behang met een foto, zijn deze foto’s al voor je gegenereerd. Je hebt de keuze uit een paar standaard opties. Zoals te zien is, komt het behang in één en dezelfde maat. In principe kan je tot op zekere hoogte het behang bijsnijden tot het formaat van je muur, maar houd rekening met het veranderen van de ‘look’. Het behang is overigens standaard vliesbehang, dus het aanbrengen zal alleen moeilijk zijn op gebied van recht plakken.

Klik hier om het behang te bekijken

Andere Budget Keuzes

Niet alleen bij de Action is budget proof behang te koop. Er zijn talloze andere winkels waar je dergelijk behang kan scoren. Lees gauw verder om te ontdekken waar het te koop is en om wat voor behangsoort het dan gaat.

Behang Kwantum

Bij de Kwantum vind je een assortiment van 180 soorten behang. En omdat het behang zo groot is, kan je wel raden dat er ook enkele budgetvarianten in het assortiment te vinden zijn. Wij vinden zelf namelijk €52,- voor een enkele rol nog wel wat aan de dure kant. Gelukkig is dat niet de gemiddelde prijs. We hebben twee budget varianten voor je geselecteerd

Behang Britt

Prijs: €5,- (3 rollen +1 gratis)
Afmetingen: 53 cm x 10 m

Gezien de prijs en afmetingen, maar ook het soort behang (vliesbehang) beginnen we bijna te denken dat dit dezelfde is als bij de Action wordt verkocht. In ieder geval ben je hier een cent duurder uit, maar heb je wel een aanbieding als je in ‘bulk’ koopt. Het behang schijnt licht afwasbaar te zijn en komt in een witte kleur. Gezien het gaat om vliesbehang is het geen verassing dat er enig reliëf te vinden is. Als de Action dichterbij is, raden we aan daarheen te gaan, maar woon je in de buurt van een Kwantum, dan zal je daar even goed slagen.

Klik hier om het behang te bekijken

Behang met print

Vanaf een euro of 20, heb je een behang met print te pakken. Hoewel het nu lijkt alsof dat voor veel minder geld al kan, is niets minder waar. Veel behang met print is namelijk in de aanbieding, waardoor het onder de 10 euro uitkomt. In die zin is het dus budget, maar het geeft niet volledige garantie dat dat voor maanden zo blijft.

Het is overigens wel handig te vermelden dat de meeste van deze behangen, voor een relatief lage prijs, vliesbehangen zijn. Ze komen niet alleen in verschillende printjes, maar ook in meerdere kleuren. Grijs hoeft niet hetgeen te zijn waar je voor moet kiezen, zoals bij de Action het geval is.

Klik hier om een behang met print te bekijken

Behang Lidl

De reden dat we de Lidl bij deze blog betrekken, is omdat daar behang te koop is. En niet zomaar behang, maar zelfklevend behang.

AS Création Zelfklevend behang

Prijs: vanaf €16,95
Afmetingen: 35 cm x 2,50 m

Het zelfklevende behang is perfect voor mensen met twee rechterhanden. Je hebt er weinig voor nodig, anders dan bij het traditioneel behangen. Een hele muur met dit behang behangen kan, maar het zelfklevend behang wordt vaker gebruikt als decoratiestuk aan de muur.

Het behang komt in maar liefst vijf verschillende printjes en zal daarmee aan de behoeftes van velen voldoen. De materiaalsoort is PVC en over het algemeen kan worden gesteld dat het behang met name werkt als eye catcher in je interieur. Zonder veel moeite, heb jij een glad stukje behang aan de muur.

Klik hier om het behang te bekijken

Verschillende soorten behang

Er bestaat meer dan alleen vliesbehang. Mocht je opzoek zijn naar wat anders dan deze soort, lees dan het volgende overzicht. In dit overzicht leer je over de grootste verschillen tussen soorten behang.

  1. Glasvezelbehang: Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels, die worden gewoven tot een sterk en duurzaam materiaal. Het is bestand tegen scheuren en krassen en is tot op zekere hoogte brandwerend. Het is een populaire keuze voor openbare ruimtes zoals scholen, ziekenhuizen en kantoren vanwege zijn duurzaamheid.
  2. Vinylbehang: Vinylbehang is gemaakt van vinyl, een synthetisch materiaal dat bestand is tegen vocht en gemakkelijk te reinigen is. Het is een stuk duurzamer dan papieren behang en wordt veel gebruikt in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Vinylbehang is verkrijgbaar in vele kleuren, patronen en texturen, waardoor het een veelzijdige optie is.
  3. Papieren behang: Papieren behang is het meest voorkomende type behang en is gemaakt van papier. Het is relatief goedkoop en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. Papieren behang kan echter gevoelig zijn voor scheuren en beschadigingen en is daardoor minder duurzaam dan andere soorten behang.
  4. Vliesbehang: Vliesbehang is gemaakt van een combinatie van papier en een vlies (vaak cellulose) en is zeer duurzaam en scheurvast. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen omdat het niet krimpt. Bovendien heb je geen plaktafel nodig en breng je het behang direct op de muur aan. Vliesbehang kan je over schilderen. Kenmerkend is de textuur op het behang. Glad vliesbehang zal je eigenlijk niet tegenkomen. Ben je een doe-het-zelver, dan is deze behangsoort een uitstekende optie.

Lees de blog nog eens grondig uit en wie weet heb jij binnenkort een geweldig behangen muur in je woonkamer.

0 Shares
Ook interessant

Wc opknappen: 4 frisse tips

Het kleine kamertje waar velen komen, maar weinig wordt gesproken. Waar hebben we het over? Precies, het toilet…