Vochtvreter Action & andere Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Een vochtvreter. Het bekt lekker en met de naam van het product is ook alles wel gezegd. Een vochtvreter vreet lucht, maar in welke situaties wordt een dergelijk product eigenlijk gebruikt?

En als je antwoord hebt op die vraag, rijst er wellicht nog eentje op. Want waar kan je dat eigenlijk voor een klein prijsje kopen? De antwoorden op beide vragen en nog meer informatie, vind je in deze blog. Lees gauw verder om achter alle informatie komen.

Wat is een vochtvreter?

Voordat we ingaan op de informatie waar je een vochtvreter kan kopen, geven we eerst antwoord op de vraag wat een vochtvreter nu eigenlijk is. Hoewel het woord zelf al veel informatie over de werking geeft, is het misschien toch niet helemaal duidelijk.

Een vochtvreter is een product dat wordt gebruikt om vocht uit de lucht te absorberen en op te vangen. Veelal zie je het in de vorm van een plastic bakje, dat is gevuld met een specifiek product. Dat product, in de vorm van korrels of kristallen, trekken het vocht uit de omgevingslucht aan. In de meeste gevallen zal je het product in badkamers, wasruimtes of kelders tegenkomen. Deze ruimtes hebben over het algemeen een hogere luchtvochtigheid dan andere ruimtes. In ieder geval zal de groei van schimmels en bacteriën worden verminderd en verdwijnen muffe geuren als sneeuw voor de zon.

Vochtvreter Action

Je kon het al in de titel lezen; al bij de Action verkopen ze inderdaad een vochtvreter. Lees onderstaande informatie om erachter te komen of deze geschikt is voor jou.

Prijs: €1,99

Voor een klein prijsje van slechts twee euro heb jij een vochtvreter met twee vullingen in je handen. Het bakje ziet er dan wel niet heel chique uit, maar het voldoet zeker aan de eisen van een vochtvreter. De Ultra Fresh vochtvanger wordt gevuld met korrels, maar mocht je na twee keer vullen een voorkeur voor een andere navulling hebben, dan zal dat geen problemen opleveren. Dat zou ook wel moeten, gezien er geen losse navullingen van de Ultra Fresh korrels in het assortiment lijken te zijn.

Klik hier om de vochtvreter te bekijken

Washcat vochtvanger navulling

Prijs: €2,29

Is dat even leuk nieuws, dat de Action ook meteen navullingen te koop zijn. Deze van Washcat levert er maar liefst drie in een keer, waardoor je gelijk weer een tijd vooruit kunt. In de beschrijving wordt vermeld ‘Onder meer te gebruiken in huis, de auto of de caravan‘. Met name in een caravan die lang niet in gebruik is, zou een vochtvanger kunnen bijdragen aan het voorkomen van muffe geurtjes. Je wil een vochtvanger in de auto, zodat de ramen niet beslaan als het bijvoorbeeld ineens hard gaat regenen buiten. In elk geval ben je wel een tijdje zoet met dit multifunctionele middel.

Klik hier om de navulling te bekijken

Limpro vochtvanger navulling

Prijs: €0,98

Je krijgt er geen drie én in verhouding is de navulling een stuk duurder dan degene die we hierboven beschreven. Waarom zou je deze dan kopen? Nou, de Limpro vochtvanger navulling heeft een fijne jasmijngeur. Waar de meeste vochtvangers vrijwel geurloos lijken, heeft deze dus een lekker geurtje. Het vocht in je badkamer wordt niet alleen weggetrokken, maar heeft eveneens de functie van luchtverfrisser. Helaas is deze maar in een geur beschikbaar en als je geen fan bent van jasmijn, dan zouden we je aanraden toch voor de navulling van Washcat gaan.

Klik hier om de navulling te bekijken

Andere Budget Keuzes

Natuurlijk is de Action niet de enige winkel waar vochtvangers (en navullingen) te koop zijn. Er zijn talloze andere winkels, die wij onder de loop hebben genomen. Gezien het leven al duur genoeg is en de diversiteit in kwaliteit niet enorm zal zijn, gaan we alleen in op budget versies. Benieuwd geraakt? Lees dan gauw wereld en breid je kennis over vochtvreters uit.

Vochtvreter Blokker

Gek genoeg verkopen ze bij de Blokker de exact zelfde Ultra Fresh vochtvanger, die ze ook bij de Action verkopen, maar dan tien euro duurder. Bijna elke Nederlander zal zeggen dat ze alleen daarom al het niet willen kopen. Gelukkig verkopen ze nog meer vochtvangers bij de Blokker, die niet alleen goedkoper zijn, maar er ook nog eens fancy uitzien.

Bison Vochtvreter Original 450g met Vochtmagneet

Prijs: €8,99

Met één vulling zou je wel tot drie maanden kunnen doen, waarna de vochtmagneet moet worden vervangen. Deze vochtmagneet zal namelijk naar verloop van tijd steeds verder oplossen in een waterachtige substantie. Leeg de bak en leg er een nieuw vochtmagneet in en voilà, je bent weer voorzien. De Bison Vochtvreter kan je neerzetten in ruimtes tot 45m2 en garandeert je een schoon, veilig en hygiënische werking. Nóg een voordeel is dat de vochtvreter zowel online is te bestellen als in de winkel te koop is. Waar je voorkeur ook ligt: je zal bij de aankoop ervan geen tot weinig problemen ondervinden.

Klik hier om de vochtvreter te bekijken

4x stuks vochtopnemers / vochtvangers 400 ml met 4x navulling – Vochtopnemers

Prijs: €20,70

Allereerst zal de prijs je wellicht afschrikken, maar bij twee keer lezen zie je al waarom dat niet hoeft. Je krijgt namelijk niet één vochtopnemer, maar wel vier. Mocht je een wat minder goed geïsoleerd huis hebben of in een vochtig gebied wonen, dan heb je deze wel nodig. Je badkamer, kelder en ook keuken en garage, zullen de komende tijd niet meer vochtig zijn. Althans, de luchtvochtigheid zal meer gestabiliseerd zijn. ‘Helaas’ voor jou wordt de vochtopnemer alleen online verkocht, gezien het via een partner van Blokker gaat en dus niet in het assortiment van Blokker thuishoort.

Klik hier om de vochtvreter te bekijken

Vochtvreter Bol.com

Als je ergens verdwaald wil raken, dan kan dat prima op Bol.com. We zeggen maar zo: filteren is key. Wat we daarmee bedoelen is dat je met de juiste filters, zal komen op het beste resultaat. In ieder geval hebben we je voor jou er een aantal uit gefilterd.

Absorbia Vochtvanger Starterset 400 gram

Prijs: €21,-

Je hebt dan wel maar een vochtvreter, maar wel eentje met maar liefst dertien navullingen, die ook nog eens zijn voorzien van een heerlijke lavendel geur. Je wil de vochtvreter het liefst plaatsen op een plek van ongeveer 30m2, zodat de werking optimaal blijft. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de ruimte, kan je een navulling vanaf 1 tot 3 maanden gebruiken. In een badkamer zal je deze dus vaker moeten vervangen dan in een garage. Waar je de vochtvreter het liefste neerzet, is natuurlijk helemaal aan jou.

Klik hier om de vochtvreter te bekijken

Rubson Vochtopnemer AERO360 20m2

Prijs: €19,54

Wanneer je kijkt naar deze vochtopnemer, zie je al gelijk dat deze anders is dan anderen. Deze vochtopnemer heeft namelijk een unieke 360° luchttunnel, waardoor de werking nóg optimaler zou moeten zijn dan andere vochtvreters. Eerst zien dan geloven, denken wij altijd maar, maar de uitvoerende beschrijving heeft ons toch overtuigd. Hoewel dat wel zo lijkt, is er wederom géén elektriciteit nodig en dat maakt de vochtopnemer natuurlijk erg duurzaam. Die nare, vochtige lucht na het strijken in het washok, is daarmee verleden tijd.

Klik hier om de vochtvreter te bekijken

Koopgids Vochtvreter

Voordat je daadwerkelijk je vochtvreter zal aanschaffen, willen we je nog een aantal tips meegeven. Want voor wat voor vochtvreter moet je eigenlijk gaan en waar moet je op letten. Denk in ieder geval aan:

  1. Grootte: Kies een vochtvreter die groot genoeg is voor de ruimte waar je hem wilt gebruiken. Een te kleine vochtvreter zal niet effectief genoeg zijn en een te grote vochtvreter kan onnodig duur zijn. Soms gaat het niet om de letterlijke grootte van de vochtvreter, maar bijvoorbeeld de vulling ervan.
  2. Capaciteit: Controleer de capaciteit van de vochtvreter: dit is hoeveel vocht hij kan opnemen voordat je hem moet vervangen of legen. Dit is vooral belangrijk als je de vochtvreter in een erg vochtige omgeving plaatst.
  3. Veiligheid: Controleer of de vochtvreter veilig is om te gebruiken en geen schade kan veroorzaken. We doelen dan met name op waterschade, dat kan ontstaan als de vochtvreter ‘overloopt’. Houd de vochtvreter in ieder geval buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
  4. Kosten: Vergelijk de prijzen van verschillende vochtvreters voordat je er een koopt. Houd sowieso rekening met de kosten van vervanging of hergebruik van de vochtvreter. Veel vochtvreters kan je overigens met meerdere navullingen navullen, dus maak hierin zelf verstandige keuzes.

Door deze tips te volgen, kun je de beste vochtvreter voor jouw behoeften kiezen en de vochtigheid in jouw huis verminderen.

0 Shares
Ook interessant
black and brown chairs and tables

De kantoor trends van 2023

Kantoren zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van ons professionele leven. Ze zijn niet alleen de plek waar…