Raamfolie action, lidl & meer budget keuzes

0 Shares
0
0
0

Jij wil betaalbare raamfolie en dat begrijpen wij heel erg goed. Raamfolie is – je raadt het al – een folie die je kunt bevestigen op het raam. Maar er zijn heel veel verschillende soorten raamfolie en ook de doelen om het te gebruiken kunnen verschillen. In deze blog vertellen we jou hier alles over! 

Raamfolie kun je tegenwoordig overal kopen. Raamfolie bij de Action en de Lidl bijvoorbeeld, maar ook bij andere budget-winkels ligt het regelmatig in de schappen. Goedkoop raamfolie scoren is zeker een goed idee, omdat je het vaak maar één keer kunt gebruiken. Wel is het slim om te kijken naar wat de reden is waarom jij raamfolie op wilt plakken. Hierover vertellen we je straks meer.

Budget raamfolie bij de Action

Bij de Action kun je alles vinden. Maar ga zeker ook voor raamfolie langs bij de Action. Hier kun je namelijk heel betaalbaar raamfolie vinden voor een klein budget. Ideaal als je meer privacy wilt, zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. We hebben drie items voor jou op een rijtje zet!

Raamfolie met spiegeleffect

Deze raamfolie heeft een prachtig spiegeleffect. Hierdoor is de kans wel groot dat mensen voor jouw raam gaan staan om naar zichzelf te kijken. Maar ze kunnen niet langer meer bij jou naar binnen kijken. Je krijgt dus veel meer privacy als je deze raamfolie op je raam brengt. Mensen kunnen, door het speciale spiegeleffect niet langer meer naar binnen kijken en dat is nou precies wat jij wilt. En al helemaal voor deze 3 euro per rol!

Wil je meer weten over deze raamfolie? Bekijk dit item hier.

Inkijkwerend raamfolie

Deze inkijkwerende folie is onwijs goedkoop en werkt heel erg goed. De buitenkant heeft een matte finish waardoor mensen niet meer van buiten naar binnen kan kijken. Zo kan je ervoor kiezen om gedeeltes van het raam te bekleden waardoor je wel genoeg zonlicht binnenkrijgt maar geen last hebt van vervelende pottenkijkers. Dus: waar ga jij straks meer privacy creëren in huis? De woonkamer, de keuken of toch de badkamer? Voor dit geld is het geen enkel probleem!

Wil je meer weten over deze raamfolie? Bekijk dit item hier.

Dunlop getinte raamfolie

Een rol kost nog geen 4 euro en dat maakt deze raamfolie zo ontzettend betaalbaar. Het is perfect: want je kunt namelijk op deze manier ervoor zorgen dat het zicht van buiten naar binnen wordt belemmerd. Met als voordeel dat je dus veel meer privacy hebt. Daarnaast is het zelfklevend, waardoor je zonder al te veel gedoe deze raamfolie kunt plaats. En wist je dat je deze folie ook in de auto kan gebruiken om zo schadelijke zonnestralen buiten te houden? Ideaal!

Wil je meer weten over deze raamfolie? Bekijk dit item hier.

Andere budget raamfolie en betaalbare raamfolies

Er zijn veel plekken waar jij aan betaalbare raamfolie kunt kopen. Sommige momenten verkoopt bijvoorbeeld de Lidl raamfolie. En in sommige gevallen ook in de webshop van de Lidl. Dit zijn vaak tijdelijke acties. En daarom kunnen we jou op dit moment geen raamfolie van de Lidl laten zien. Maar er zijn gelukkig ook andere betaalbare opties. Zoals een budget winkel als de Big Bazaar verkoopt weleens raamfolie. De volgende raamfolies kun je heel gemakkelijk online bestellen:

Zonwerende Zelfklevend Raamfolie – 50×100 Cm

Dit is een zonwerende raamfolie. Het is een heel betaalbaar exemplaar waardoor je zonder al te veel geld uit te geven wel gebruik kunt maken van zonwerende raamfolie. Er zitten een paar voordelen aan deze zelfklevende raamfolie. Zo kan je het heel gemakkelijk aanbrengen en is het heel sterk en robuust. Mocht je het er weer af willen halen dan kan dat zonder al teveel gedoe! Folie op de ramen zorgt daarnaast voor meer privacy.

Wil je meer weten over deze raamfolie? Bekijk dit item hier!

Zelfklevende Raamfolie – Matglas

Voor nog geen tien euro kun je deze raamfolie in huis halen. Het is de perfecte manier om pottenkijkers van buitenaf te weren. En daarnaast is het ook een screenprotector. Waardoor je meubels zijn beschermd tegen vervelende uv-straling van buitenaf. Eén product, maar meerdere doeleinden dus! Je kunt deze raamfolie op verschillende soorten glas bevestigen. Binnenshuis maar ook buitenshuis.

Wil je meer weten over deze raamfolie? Bekijk dit item hier!

Patifix kleeffolie glasmozaiek 45x200cm

Wil jij liever een kleeffolie, of raamfolie, met een motiefje? Dan is deze van Patifix wel iets voor jou. Betaalbaar, maar ook met een gezellig motiefje. Perfect geschikt voor glazen ramen. Wat ook prettig is: je hebt maar weinig nodig. Waardoor je zonder al te veel gedoe de ramen kunt bedekken en zo het zicht vanaf de straatkant ontnemen. Wil je netjes werken? Leg dan ook een stanleymes klaar, zo kan je de kleeffolie goed op maat maken.

Wil je meer weten over deze raamfolie? Bekijk dit item hier!

Koopgids voor betaalbare raamfolie

In deze blog krijg je dan ook antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is raamfolie nu precies?
  • Waar kun je goedkope raamfolie vinden? 
  • Waarom gebruikmaken van raamfolie?
  • Hoe plak je raamfolie op? 

Na het lezen van deze blog wil jij gelijk naar de dichtstbijzijnde Action, Lidl of andere budgetwinkel om raamfolie te scoren! 

Wat is raamfolie nu precies?

Laten we even bij het begin beginnen, want wat is raamfolie nu eigenlijk? Raamfolie is een folie dat je op je raam kunt bevestigen. Vaak bestaat de folie uit een plakkant en een kant met een bepaalde functie. Die functie is belangrijk, want je gaat natuurlijk niet zomaar een doorzichtige folie op het raam plakken. Het gaat juist om die bepaalde wens die je hebt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij minder inkijk wilt hebben. Dit zie je vaak wanneer een woning direct aan de straatkant staat, waardoor inkijk onvermijdelijk is. Maar het kan ook zijn dat de zon op het raam staat. Waardoor je graag wilt voorkomen dat het te warm wordt in huis. Een folie kan hierbij helpen. Door de verminderen van het zonlicht kun je ook beter je meubels beschermen. Die worden namelijk minder mooi door uv-straling.

Je kunt dus stellen dat er een aantal verschillende redenen zijn waarom mensen graag raamfolie willen plaatsen op hun ramen. Laten we daar nog even beter naar kijken. 

Waarom gebruikmaken van raamfolie?

We zeiden het net al even kort, maar er zijn verschillende redenen waarom mensen gebruikmaken van raamfolie. Denk aan privacy maar ook aan uv-bescherming. Toch zijn er nog meer redenen, denk aan energiebesparing, veiligheid en ook vanuit esthetisch oogpunt kan het waardevol zijn om raamfolie op te plakken.

Privacy is natuurlijk vaak het grootste feit dat mensen daarom graag raamfolie willen gebruiken. Het zorgt er tenslotte voor dat je wel licht binnenkrijgt maar dat mensen niet bij je naar binnen kunnen kijken. Ook uv-straling hebben we net al kort behandeld. Het is namelijk zo dat zonlicht ervoor kan zorgen dat de kamer onnodig warm wordt. Bijvoorbeeld omdat een kamer op het zuiden ligt. Maar daarnaast kan raamfolie er juist ook voor zorgen dat er energie bespaard wordt. Zo kun je met speciale raamfolie niet alleen de warmte buitenhouden in de zomer. Maar juist ook de warmte binnenhouden in de winter. Gas is tegenwoordig erg duur en daarom wil je er niet te veel van gebruiken. De oplossing hiervoor is het afschermen van je ramen, want warmte verlies je snel via de ramen.

Dan heb je nog veiligheid. Een reden voor mensen om raamfolie op het raam te plakken is deels privacy. Maar ook veiligheid. Enerzijds veiligheid omdat mensen met verkeerde bedoelingen minder goed kunnen zien wat er allemaal in jouw woning staat. Maar er is ook een andere reden dat mensen raamfolie gebruiken. Denk bijvoorbeeld raamfolie in een bus of een auto. Als er dan een ongeluk gebeurt dan valt een raam niet in duizend stukken wanneer er een ongeluk gebeurt. Maar blijven alle gevaarlijke glasstukken bij elkaar tegen het folie geplakt. Hierdoor is trauma door glasscherven veel minder groot. 

Waar kun je goedkope raamfolie vinden? 

Raamfolie kun je dus op heel veel verschillende plekken kopen. Zo kun je het kopen in bouwmarkten. Maar dan kun je vaak minder goed kijken en vergelijken wat de prijs is. Ga je naar een budgetwinkel of een discountwinkel, zoals de Lidl of de Action, dan weet je vaak dat je niet de hoogste prijs betaald. Tegenwoordig kun je goedkope raamfolie ook gemakkelijk online bestellen, bijvoorbeeld via Amazone of Bol.com. Zo kun je goed de prijs vergelijken. 

Een andere manier om aan goedkope raamfolie te komen is door bij een groothandelaar raamfolie te kopen. Er zijn tegenwoordig veel groothandelaren die handelen in behang, vinylvloeren of laminaat. Maar ook raamfolie. Deze producten worden dan grootst ingekocht waardoor jij een lage prijs kunt betalen, maar wil je helemaal goedkoop raamfolie aanschaffen bij deze groothandelaren? Dan kun je hier vaak ook restproducten aanschaffen. Producten waar nog maar een paar rollen van zijn. Vaak perfect voor een raam. 

Hoe plak je raamfolie op? 

Nu je waarschijnlijk graag snel aan de slag wilt met goedkope en betaalbare raamfolie, ben je ook wel nieuwgierig hoe je raamfolie nu eigenlijk goed opplakt. Raamfolie dat namelijk niet goed is opgeplakt is namelijk minder mooi. Je ziet luchtbellen onder de folie of de folie zit schreef. Dit wil je liever niet en waarom is het goed om goed aan de slag te gaan. 

Voor het opplakken van raamfolie heb je een aantal zaken nodig, denk aan een meetlint of een rolmaat, snijmes of een schaaf, een spuitfles met water en een rakel. Dat is een stuk plastic waarmee je de raamfolie kunt bevestigen. Heb je dit nu niet thuis? Dan kan je ook een pasje gebruiken. Als laatste heb je ook een schoonmaakdoekje nodig, en natuurlijk: raamfolie. 

Begin altijd met het reinigen van het raam. Zo weet je zeker dat er niet een dode vlieg achter je raamfolie verdwijnt. Vervolgens meet je het raam goed op, zodat je weet hoe groot het stuk folie moet zijn dat je wilt opplakken. De meeste folie heeft een plakrand aan de achterkant zitten. Je hoeft dan dus niet het raam nat te maken. Plak dan de natte kant van de folie tegen het raam. Doe dit stukje voor stukje. Vervolgens kun je door de rakel of je pasje langzaam de folie strook voor strook bevestigen. Eventuele luchtbellen kun je gemakkelijk met de creditcard naar de zijkant duwen.  

Meer hierover zien? Bekijk dan deze video!

0 Shares
Ook interessant