Tips voor het verkopen van een huis met huurder

0 Shares
0
0
0

Huurders in Nederland hebben veel rechten. Zo bestaat er een huurprijsbescherming, maar heb je ook zoiets als de algemene huurbescherming. Dat houdt in dat de verhuurder niet zomaar jou huurcontract mag stopzetten. Dus ook als de verhuurder het pand graag wil verkopen, betekent dat niet dat jij als huurder ook moet vertrekken.

Maar goed, in dit artikel gaan we het niet zo zeer hebben over de kant van huurders, nee, we zullen het hebben over de verhuurder. Want stel je voor, je wil het huis verkopen terwijl er nog huurders in zitten, kan dat dan gewoon? En hoe zit het eigen met wanbetalers. Goed, ga er lekker voor zitten en je zal zien dat een huis met huurder verkopen, geen enkel probleem hoeft te zijn.

3x tips voor het verkopen van je huis

Als je je huis wilt verkopen terwijl er nog een huurder in zit, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. We hebben deze punten voor je op een rijtje gezet in de vorm van tips. Lees elke tip aandachtig door

Tip 1: controle van contract

Zoals we in de inleiding al vermelden, een huurder heeft huurbescherming. Dat betekent dat je een huurder niet zomaar zijn huis uit mag zetten. Toch zijn de huurders met een tijdelijk contract makkelijk te weg te bonjouren. Loopt zo’n contract namelijk af, dan hoef je het contract niet te verlengen. Maar goed, weet in elk geval wel dat je een huis met huurder erin kan verkopen. Het is alleen zo dat de huurder blijft waar hij/ zij is en dat je de nieuwe verkoper hier van op de hoogte moet stellen.

Tip 2: een goede band met je huurder

Verder moet je ervoor zorgen dat de huurder op de hoogte is van je plannen om het huis te verkopen. Je moet de huurder ook informeren over hun rechten tijdens het verkoopproces. Het is verstandig om open en eerlijk te communiceren met de huurder om eventuele problemen te voorkomen.

Andersom is het trouwens ook zo: wanneer je juist geen goede band met je huurder hebt vanwege wanbetalingen of iets dergelijks, is het goed om de verkoper er daarvan op de hoogte te stellen. Anderzijds kan je het proces ook uit handen geven, zodat een tussenbureau zoals huisverkopenmethuurdererin.nl dat voor je oplost. Scheelt jou zelf weer een hoop gedoe.

Tip 3: juridisch advies inwinnen

Het is ook verstandig om juridisch advies in te winnen voordat je besluit je huis te verkopen met een huurder er nog in, om ervoor te zorgen dat je alle wettelijke vereisten naleeft en om mogelijke risico’s te minimaliseren. Het gaat niet alleen over het contract dat je met de huurder hebt, maar ook over de juridische aspecten van de verkoop van een huis in het algemeen. Het is niet de bedoeling dat de verkoop je van alles gaat kosten, in plaats van dat het iets oplevert.

Conclusie

Het verkopen van een huis met een huurder er nog in vereist zorgvuldige planning en communicatie. Het is belangrijk om de rechten van zowel de huurder als de potentiële kopers te respecteren. Door open en eerlijk te communiceren, juridisch advies in te winnen en ervoor te zorgen dat het huis goed wordt onderhouden, kun je mogelijke complicaties minimaliseren. Nou, we wensen je alvast veel succes en hopen dat je een andere koper kan verblijden met de koop van een huis met huurders erin!

0 Shares
Ook interessant