Wc opknappen: 4 frisse tips

0 Shares
0
0
0

Het kleine kamertje waar velen komen, maar weinig wordt gesproken. Waar hebben we het over? Precies, het toilet of, iets platter gezegd, de wc.

De wc staat niet per se bovenaan de lijst van ‘opknappers’ in het huis. Je zit er toch alleen en het aanpakken van de woonkamer is véél belangrijker, hoewel dat wel veel meer werk kost. Wij gaan in deze blog in op 4 frisse tips om de wc op te knappen. Ze zijn redelijk low budget en je creëert een fijne plek om in alle rust je behoeftes te doen.

#1 Muur verven

We starten bij tip 1, het verven van de muur. In de meeste wc’s wordt gekozen voor een witte kleur, maar durf eens te variëren.

Donkere kleuren geven een gevoel van luxe. Combineer een zwarte muur met een gouden kraan en waan jezelf in dat gevoel. Verander dan ook gelijk even dat felle, kille, witte licht naar iets zachters. Omdat zwarte accessoires nu erg een trend zijn, zijn er zelfs wc potten in het zwart beschikbaar, al vinden wij dat dat niet per se hoeft. Bovendien moet de donkere kleur ook passen bij de tegels die je al hebt hangen. (Deze kun je overigens verven in dezelfde kleur, met speciale tegelverf.)

Een toilet met een zwarte muur.

Misschien wil je wel een hele andere kant op en ga je liever voor een bohemien stijl. Daarbij passen lichte, zachte kleuren. Denk aan iets van groen of een meer crème achtige kleur. Met een leuke set droogbloemen en een rieten mandje voor al je opslag, kom je al een heel eind.

Een bohemien look.

Behangen

Een alternatief voor verven is natuurlijk behangen. Het leuke daaraan is, is dat behang in verschillende structuren en patronen komt. Aan een rol of twee zal je al genoeg hebben. Het is dus helemaal niet duur!

Met groen (planten)behang kan je een soort jungle creëeren. Zet een plant neer en richt je op groene/ bruine accessoires. Het is origineel én geeft een gezellig uitstraling. Want, eerlijk is eerlijk, wat we op het toilet doen is iets heel natuurlijk, toch?

#2 Voegen schoonmaken

Wellicht ben je al tevreden met je toilet, maar is alles ietwat vaal geworden. Hoewel je netjes elke zoveel dagen je toilet schoonmaakt, ziet het er niet helemaal schoon uit. Waar je mee kan beginnen is het schoonmaken van de voegen tussen de tegels. Met alle voeten die op de vloer hebben gelopen en de bacteriën die aan de muren zijn blijven hangen, hebben de voegen hun eigen, originele kleur verloren.

Om voegen schoon te maken, kan een mengsel van water en azijn, water en bleekmiddel of water, azijn en citroen gebruiken. Je kan natuurlijk ook een commerciële voegenreiniger kopen. Waarschijnlijk zal dit je wel iets meer kosten.

Volg deze stappen om de voegen schoon te maken:

  1. Meng het schoonmaakmiddel volgens de instructies op de verpakking of maak je eigen mengsel van warm water en azijn (+ citroen) of bleekmiddel.
  2. Breng het schoonmaakmiddel aan op de voegen en laat het enkele minuten inwerken.
  3. Schrob de voegen grondig met een tandenborstel of een voegenborstel. Zorg ervoor dat al het vuil weg wordt gehaald.
  4. Spoel de voegen af met water om het schoonmaakmiddel te verwijderen. Dit kan je al doen met een natte doek.
  5. Laat de voegen volledig drogen. Mocht je willen dat je tegels blijven glimmen en er geen strepen op worden achter gelaten, dan is een microvezel doek iets voor jou. Dit is ook wel de droogdoek die je gebruikt bij het ramen lappen.

Met schone voegen lijkt het toilet gelijk weer een stuk netter én schoner.

#3 Wc bril vervangen

Een heel nieuw toilet kan al gauw richting een paar honderd euro oplopen. Om je wc toch een heel nieuw uiterlijk te geven, kan je er ook voor kiezen om alleen de bril te vervangen. Je kan al met een paar tientjes klaar zijn. Hoe fijn is dat?

Een witte bril geeft een frisse look, terwijl een ‘houten’ bril juist meer past bij een landelijke stijl. Het leuke aan wc-brillen is dat ze verkrijgbaar zijn in kleur. Dit geef juist een iets speelsere look.

#4 Plankjes ophangen

Hoewel het op nummer vier is geplaatst, vinden wij het absoluut niet op die plek horen staan. Sterker nog, vraag je het ons, dan is het ophangen van plankjes onze favoriet.

Waarom? Plankjes in het toilet geven de mogelijkheid om het iets persoonlijker te maken. Je geeft gasten iets om naar te kijken en dat maakt het allemaal iets ongemakkelijker. We hebben een aantal dingen op een rijtje gezet, die je op het plankje kwijt kan:

  • Verjaardagskalender: een klassieker. Niet alleen jij vergeet wanneer iemand jarig is, maar je herinnert je familieleden ook aan alle verjaardagen van die maand.
  • Zeepjes: ‘handen wassen na het plassen’ wordt kinderen niet voor niet al van jongs af aan aangeleerd. Met een assortiment aan zeepjes verzeker jij je ervan dat dat altijd gebeurt. Koop leuke, glazen pompjes en creëer een luxe uitstraling.
  • Planten: maar dan natuurlijk wel planten die weinig licht nodig hebben, gezien de kans klein is dat er een groot raam in je toilet zit. Planten die weinig licht nodig hebben zijn cactussen, de zamioculcas of een ananasplant.
Ga voor meerder plankjes, met een combinatie van spullen
  • Mandjes: hoewel het niet het meest sexy is, is het wel iets dat nodig is: opslag. Al het wc papier en producten voor dameshygiëne worden hier in opgeslagen. Iedereen weet waar hij moet zoeken en het staat niet in het zicht.
  • Boekjes: terwijl blijkt dat het niet heel goed is, blijven mensen nog geregeld ontzettend lang op de wc zitten om bepaalde behoeftes te doen. Geen probleem natuurlijk, maar een beetje leesvoer maakt het bezoek wat interessanter. Zo hoef je ook niet de gehele tijd op sociale media te blijven scrollen.

Voor welke (combinatie van) tip(s) je ook gaat, met deze 4 frisse tips ben je al een eind op weg. De tips zijn gemakkelijk uitvoerbaar en zorgen ervoor dat jij een heerlijk moment op deze plek ervaart.

0 Shares
Ook interessant