IKEA tv meubel hacks

0 Shares
0
0
0

IKEA meubels zijn al jaren populair bij veel mensen vanwege de betaalbare prijzen en het moderne design. Maar wist je dat je sommige van deze meubels ook heel gemakkelijk zijn om te toveren naar een tv meubel?

In deze blog gaan we in op een paar van die meubels die je kan omtoveren tot een uniek en persoonlijk tv meubel. Of je nu houdt van een industriële look of een vintage stijl, met IKEA als basis, zijn de mogelijkheden eindeloos.

#1 Bestå

Een voor de hand liggende keuze is om te gaan voor een Bestå meubel. Deze meubelen staan bekend als het befaamde opbergsysteem van IKEA. Je kan een keuze maken tussen kant-en-klare combinaties, maar ook makkelijk zelf iets samenstellen. Kijk eens tussen de volgende voorbeelden.

Inspiratie Bestå

De variatie in dieptes van de kastjes, geeft een speelse look. Maar omdat de kastjes bestaan uit hoogglans, wordt er een chique look gecreëerd. Hoewel hier de televisie aan de muur is gehangen, zal het zeker niet storend zijn als deze gewoon op het meubel wordt geplaatst. Het is maar waar je voorkeur.

Inspiratie Bestå

Met een basis van drie kastjes en een eigen houten plank, maak je de stijl iets landelijker. Nu staan er planten op het stuk zonder kastjes, maar hoe leuk is het als hier kinderen kunnen spelen. In de overige ruimte van de kastjes kan je dan al het speelgerei opruimen. Geeft gelijk een stukje meer rust.

#2 Kallax

Maar hoewel de Bestå serie een ontzettend mooi aanbod biedt, kan het al snel honderden euro’s kosten. Een goedkoop alternatief voor de serie zijn de befaamde Kallax kasten. Loop een gemiddeld Nederlands huis binnen en de kast zal ongetwijfeld ergens staan. Al voor een paar tientjes heb je een basis waarop je een tv kwijt kan.

Inspiratie Kallax

Zo te zien bestaat dit gecreëerde meubel uit drie Kallax kasten. Links staat er eentje met twee vakjes. De tv staat op een kast met vier vakjes en als afsluiting heb je het achtdelige onderdeel aan de rechterkant. Door de onderste laag af te sluiten met deurtjes (of eventueel manden), oogt het iets strakker. Bovendien werk je hiermee mooi het aanzicht van kabels weg. Het zal wellicht wat moeilijk zijn om je televisiemodem erin kwijt te kunnen, maar dat is niet het grootste probleem.

Inspiratie Kallax

Hoewel het wellicht niet zo op het eerste gezicht lijkt, zijn ook dit twee Kallax kasten. Deze DIY-er heeft er een houten plaat over heen gemaakt, wat het meer één geheel maakt. Bovendien lijkt het goed bij de vloer te passen, wat dan weer uniciteit creëert.

Het leuke aan deze hack is dat het probleem van je tv-modem gelijk is weggewerkt. Deze kan natuurlijk gewoon op je kast staan, in plaats van erin. Misschien niet het meest stylish, maar wel praktisch.

#3 PS

PS staat in dit geval niet voor post scriptum, maar voor een kast die IKEA aanbied. De stalen kast past bij een meer industriële look in je woonkamer. Het materiaal is makkelijk schoon te maken en achter de kastdeuren kan je van alles opbergen. Zo houdt je je de plek rondom je televisie schoon, overzichtelijk en opgeruimd.

Inspiratie PS

De kast staat op pootjes en dat geeft het een ruimtelijke look. Bovendien hoef je niet onhandig te doen met schroeven en boren, zoals bij een zwevend tv meubel. De witte kleur straalt rust uit en legt de focus niet perse op het meubel zelf. Het blend mooi in bij de rest van het interieur, maar is bovenal praktisch.

Inspiratie PS

Hoewel de kast in Nederland alleen in het wit beschikbaar is, leent het materiaal er zich toe om geverfd te worden. Mocht je juist wit in je interieur willen vermijden, dan kan dit een uitkomst bieden. Maar, let op. Verf hecht eigenlijk niet zo goed aan staal. Het is daarom belangrijk dat je eerst een primer gebruikt. Dan kan je daarna, zonder zorgen aan de slag.

#4 Ivar

Simpel, houterig en heeft de mogelijkheid om dat verschrikkelijke zwarte scherm weg te werken. We hebben het in dit geval over een Ivar kast. Relatief goedkoop en een stijl die leuk is te combineren in een huishouden met veel planten en ander groen.

Inspiratie Ivar

Hang het kastje nog iets hoger op en je heb een perfect hoogte om naar je televisie te kijken. De foto waar naar je kijkt zijn twee kastjes naast elkaar en daar zal de huidige standaard televisie waarschijnlijk niet inpassen. Maar misschien heb je twee rechter handen en kan je de middelste wand doorbreken. In ieder geval heb je geen last van het zwarte vlak in je kamer.

Inspiratie Ivar

Hoewel je er natuurlijk voor kan kiezen om je tv weg te werken, kan je de kastjes ook gewoon gebruiken als opbergruimte. Het ziet er een stuk beter uit dan een zwevende televisie zonder kastje eronder. Je ziet op de foto dan geen draden, maar in de kast kan je makkelijk zoiets als een modem of een geluidsinstallatie wegwerken.

Conclusie

Een nieuw tv meubel hoeft absoluut niet duur te zijn. Het is een leuk, creatief proces waarmee je een persoonlijke touch toevoeg aan je interieur. Het toevoegen van materialen, kleuren of afwerkingen kan je meubelstuk naar je eigen smaak brengen.

Verder zal je zien dat je veel geld bespaart in vergelijking met het kopen van een op maat gemaakt tv meubelstuk. Ga lekker aan de slag en creëeren jouw eigen, gepersonaliseerd IKEA tv meubel.

0 Shares
Ook interessant