Zoutlamp Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

En ineens was ‘ie daar. De zoutlamp. In elke woonachtige winkel was hij te koop. Noem het een trend of hype, maar het heeft de populariteitspiek wel overleefd. Je vindt namelijk nog steeds op vele plekken zo’n zoutlamp. En nu een stuk minder mensen er geïnteresseerd in zijn, zijn ze ook voor goede prijsjes te vinden.

In dit artikel zal je lezen naar welke goedkope winkels we dan wijzen. We vertellen je eveneens waarom een zoutlamp een must is voor je huishouden. En, waarom iedereen het item heeft willen aanschaffen en waarom de zoutlamp nu nog steeds zo populair is.

Zoutlamp Action

Túúrlijk verkopen ze bij de Action zo’n lamp. Het is een item waar ongetwijfeld veel naar wordt gevraagd. Niet alleen om de zogenaamde gezondheidsvoordelen die het zou moeten hebben, maar ook om het feit dat het gewoon leuk in de woonkamer staat. We kunnen je eveneens al vertellen dat het een redelijk goedkope variant betreft. Kijk zelf maar:

Absolu Chic zoutsteenlamp

Prijs: €8,95
Afmetingen: Ø 13 x 19 cm

Zoals bijna alle lampen betreft het lamp met zoutsteen uit de Himalaya. Dit zout ontstaat door het verdampen van oceanen, miljoenen jaren geleden. Deze zoutlamp is van gemiddeld formaat en heeft een houten onderstel. Aan de lamp zit een zwart snoer, waarmee je de lamp aan- en uitschakelt. Aan het snoer zit overigens een schakelaar. Dit zorgt ervoor dat je de lamp altijd in hete stopcontact kunt laten zitten, zónder dat je de lamp altijd aan hoeft hebben staan. Dat wil je ook niet, gezien het energielabel F betreft dat aan de zoutlamp is gekoppeld. Echter moet daar dan wel weer bij worden vermeld dat het vermogen van de lamp niet heel hoog is en dat het dus wel zal meevallen.

Zoutlamp Lidl

Tja, op de webshop van de Lidl is veel te vinden, maar zó veel nou ook weer niet. Tenminste, niet als het gaat om accessoires voor het interieur of lampen in het algemeen. Toch verkopen ze wel degelijk iets dat op een zoutlamp lijkt. Om de Lidl niet in een naar daglicht te zetten en jou toch te voorzien van een net wat andere keuze, zullen we ‘m hier benoemen.

SILVERCREST® Aroma diffuser

Prijs: €19,99

Het betreft een aroma diffuser, die versierd is met zoutkristal. Er worden je twee opties gegeven. Bij de eerste komt de aroma uit de steen, bij de andere zitten er onderin zoutkristallen. Zo’n zoutkristal/ -steen is er dus puur ter decoratie en zal dus geen licht geven. Tenminste, dat zou je denken. Toch zijn er wel degelijk drie lichtstanden en kan je dus genieten van een dubbele werking. Aan de andere kant kan je ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in huis wat beter wordt. Wat ons betreft een echte win-winsituatie dus. En oh ja, de lamp is wel dan wat duurder, maar dat is dan ook makkelijk ter verklaren, omdat het dus stiekem een aroma diffuser is.

Andere budget keuzes

Waar je nog meer een zoutlamp kan aanschaffen? Nou, bekijk onderstaande lijst eens. Hierin staan nog een hoop andere budget keuzes, zodat jij uiteindelijk een weloverwogen keuze kan maken.

Zoutlamp Naturaplaza

Prijs: €18,50
Gewicht: 2,5 – 3 kg

Zoutlampen worden vaak geadverteerd voor hun mogelijke gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van allergenen en het bevorderen van ontspanning. Hoewel sommige mensen beweren dat ze deze voordelen ervaren, ontbreekt wetenschappelijk bewijs om dit te ondersteunen. Dus, hoe leuk deze zoutlamp ook is, het is slechts een esthetische en sfeervolle keuze, geen zogenoemde medische behandeling. By the way, wist je dat je een zoutlamp niet nat mag maken of mag afnemen met een nat doekje? Het zout lost namelijk op als het in contact komt met vocht. Het zou jammer zijn als je lamp ineens in grootte is gehalveerd.

Zoutlamp Holland & Barret

Prijs: €24,99
Gewicht: 2 – 3 kg

Dus, als je dacht dat zoutlampen goedkoop zijn, heb je het verkeerd. Althans, ze hoeven inderdaad niet heel duur te zijn, maar het is wel gewoon een lamp. Als je je bedenkt dat je voor andere lampen al makkelijk tientallen of zelfs honderd(en) euro’s betaalt, is vijfentwintig euro nog niet zo gek. Hoe dan ook is het belangrijk om deze zoutlamp buiten bereik van huisdieren (en kinderen) te houden. Als zij er per ongeluk aan likken, zal dit niet ten goede zijn voor de lamp en ook niet voor henzelf. Verder moet je de lamp ook regelmatig aanzetten, om te voorkomen dat het vocht uit de omgeving door de lamp wordt aangetrokken en de lamp zal beschadigen. Poeh, nog een hele gebruiksaanwijzing voor zo’n lamp dus.

Zoutlamp Baby Natura

Prijs: €36,95
Gewicht: +/- 3kg
Afmetingen: ca. 24 x ca. 14 cm

Kijk eens eventjes wat voor schatje dit is. Een zoutlamp in de vorm van een muur. We snappen wel dat dit op een baby-website wordt verkocht, want dit is dé ultieme toevoeging aan de babykamer. Al helemaal als je bijvoorbeeld wél in de gezondheidsvoordelen geloofd. De negatieve ionen die worden afgegeven zouden namelijk de lucht in een ruimte zuiveren. Gezien alle ouders het beste voor hun kindje willen, klinkt dit voor hen als muziek in de oren. Als je trouwens liever een sterretje of paddestoel qua vorm wil, kan dat ook gewoon.

Zoutlamp Spiru

Prijs: €12,99
Gewicht: 1 – 2 kg
Afmetingen: 15 x 11 x 9 cm

Een klein lampje voor een klein prijsje. Deze zoutlamp van het merk Spiru is goed voor kleine ruimtes. Mocht je ervan overtuigd dat zo’n lamp kan bijdragen aan de gezondheid in een ruimte, dan moet je namelijk ook naar het gewicht kijken. Je zou ervan uit kunnen gaan dat elke 250 gram lamp goed is voor 1 kubieke meter. Reken grofweg uit wat de inhoud is van jouw ruimte en schaf hierop een (of meerdere) lamp aan. Naast hun werking geeft het een zachte en warme gloed af. Perfect voor iemand die niet graag in het pikkedonker slaapt of ‘s avonds laat geen wit licht op zijn ogen wil hebben.

Koopgids

Een zoutlamp is een decoratief en verlichtingsitem dat gemaakt is van een stuk natuurlijk roze zout, meestal afkomstig uit zoutmijnen in de Himalaya-regio. Deze lampen worden steeds populairder vanwege hun vermeende gezondheidsvoordelen en esthetische aantrekkingskracht. Hier is een koopgids voor zoutlampen met alle belangrijke aspecten van een zoutlamp op een rijtje. Aan de hand van deze koopgids stel je jezelf in staat om de zoutlamp naar wens aan te schaffen. Lees je gauw verder?

 • Grootte en gewicht
  Kies de grootte van de lamp op basis van waar je deze wilt plaatsen. Kleine lampen zijn geschikt voor bureaus of nachtkastjes, terwijl grotere lampen beter geschikt zijn voor kamers. Het gewicht zou ook invloed hebben op de mate van zuivering in een ruimte.
 • Kwaliteit van het zout
  Let op de zuiverheid van het zout. Hoogwaardige zoutlampen worden gemaakt van 100% natuurlijk Himalayazout zonder toevoegingen.
 • Lamp en fitting
  Controleer of de lamp wordt geleverd met een geschikte fitting en kabel. Sommige zoutlampen worden geleverd zonder, dus zorg ervoor dat je er een hebt die compatibel is.
 • Kleur
  Houd er rekening mee dat de kleur van de lamp kan variëren. Sommige zijn dieper oranje, terwijl andere lichter roze zijn. Kies de kleur die je het meest aanspreekt.
 • Gebruik
  Zoutlampen worden vaak gebruikt als sfeerverlichting en om een ontspannen sfeer te creëren. Er wordt ook beweerd dat ze negatieve ionen in de lucht verspreiden, wat kan bijdragen aan een betere luchtkwaliteit.
 • Onderhoud
  Zorg ervoor dat je zoutlamp droog blijft. Als deze nat wordt, kan het zout oplossen. Plaats de zoutlamp dan ook op een vlakke ondergrond en vermijd plaatsen waar deze kan worden blootgesteld aan vocht. Veeg af en toe het stof af met een droge doek om de lamp schoon te houden.

We hopen dat je snel een mooie zoutlamp zal aanschaffen en zijn benieuwd op welk plekje in je interieur je de lamp toevoegt. Alvast veel succes met de aanschaf en veel plezier met het branden van dit licht!

0 Shares
Ook interessant