Hotel chique slaapkamer in je eigen huis

0 Shares
0
0
0

Waarom regelmatig ontzettend veel geld aan een hotel besteden, terwijl je hetzelfde gevoel ook gewoon thuis kan creëren. Een hotel chique slaapkamer is dé trend van het moment.

Zo’n dergelijke kamer is een droom die veel mensen koesteren. Het gevoel van luxe, comfort en stijl dat door hotels wordt geboden, kan je gemakkelijk vertalen naar je eigen slaapkamer. In deze blog lees je tips hoe je zelf deze stijl kan creëren. Dus lees gauw verder en ga lekker aan de slag.

Kenmerken

We starten met de kenmerken van een dergelijke kamer. Zo krijg je een beeld en krijg je een idee van waar je de aanpak moet beginnen.

  • Minimalistische uitstraling: opgeruimd staat netjes, zullen we maar zeggen. Net als in een hotel wil je niet dat er overal spullen liggen. In een hotel is de reden daartoe wat anders, maar het idee dat overzicht rust biedt, verandert niet. Kies daarom voor enkele stijlvolle accessoires zoals een vaas met bloemen of een mooie klok. Je slaapkamer krijgt hierdoor een elegante uitstraling.
  • Hoogwaardige materialen: dat een bed in een hotel in veel gevallen beter ligt dan je bed thuis, is natuurlijk niet voor niets. In je hotel chique slaapkamer wil je spullen van kwaliteit hebben. Elke nacht is zo comfortabel, dat je niet meer van iets anders kan dromen.
    Maar bij hoogwaardige materialen spreken we ook over zoiets als marmer en fluweel. Een nachtkastje of een dressoir met een blad van marmer geven een chique look. Je bed kan je dan weer goed laten bekleden met fluweel.
‘Fluwelen’ bedframe
  • Persoonlijke touch: maar laten we eerlijk zijn, je huis is geen hotel. Daarom kan een persoonlijke touch toch een net wat huiselijker gevoel geven. Met een foto van vakantie in een chique lijstje of een mooi kunstwerk, creëer je toch wat persoonlijkheid. Zorg er wel voor dat deze touch past bij de rest van de slaapkamer. Hoe leuk het ook is, de roze tekening van je dochter kan je beter een plekje in bijvoorbeeld de keuken leggen.

Tips

Tussen de kenmerken door hebben we natuurlijk ook al een aantal tips gegeven, maar we zullen wat georganiseerder in gaan op specifieke tips. Zo krijg je een nog beter idee van hoe je een dergelijke slaapkamer moet vormgeven.

#1 Opslag

Om de rommel in je slaapkamer te minimaliseren, investeer je in opslagoplossingen zoals kledingkasten, lades en opbergbakken. Dit zorgt ervoor dat je spullen netjes en opgeruimd blijven. Mocht je de luxe hebben tot een overige kamer, dan wil je eigenlijk zo weinig mogelijk kasten in de slaapkamer plaatsen. Een inloopkast biedt immers nog een grotere vorm van luxe.

#2 Verlichting

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer van een kamer. In een hotel chique slaapkamer wil je de sfeer van de lampen boven functionaliteit plaatsen. Investeer daarom in stijlvolle lampen en overweeg het gebruik van dimmers. Je kan de helderheid van de lampen hiermee makkelijk aanpassen. De zachte, warme verlichting creëert een rustgevende sfeer.

Een voorbeeld van zachte verlichting, in een relatief donkere slaapkamer

#3 Kleurenschema

Kenmerkend voor een hotel chique slaapkamer is een warm, donker kleurenschema. Goed nieuws: het hebben van een donkere slaapkamer bevordert in veel opzichten de nachtrust. Je wil dus gaan voor warme kleuren, zoals bordeaux rood met goud of donkerblauw met groen. Zorg er natuurlijk voor dat de kleuren van de muur of het behang overeenkomen met de meubels en accessoires.

#4 Kunst en accessoires

Hoewel je niet een walhalla van kunst en accessoires in de kamer wil maken, wil je wel iets van het genoemde toevoegen. Kunst heeft een luxe uitstraling en accessoires bieden een vorm van opvulling. Je kan kiezen voor iets dat een statement maakt, maar je kan het natuurlijk ook laten blenden met de rest van het interieur.

#5 Gordijnen

De kans achten we klein dat je in een chique hotel enkel jaloezieën tegenkomt. Veelal wordt gebruik gemaakt van (automatische) gordijnen. Vitrage geeft het gevoel van privacy en met donkere, zware gordijnen die overeenkomen met de kleur (en stof) van het bed, maak je de kamer donker. Hoe langer de gordijnen zijn, hoe mooier ze tot hun recht komen.

Een voorbeeld van gekleurde vitrage

#6 Geur

Een hotelkamer ruikt vaak heerlijk en je kan hetzelfde doen in je eigen slaapkamer. Voeg geur toe met geurkaarsen, luchtverfrissers of essentiële oliën. Kies voor geuren die passen bij je kleurenschema en die rustgevend zijn. Bij bordeaux rode accenten wil je bijvoorbeeld gaan voor een roosachtige geur. Groen leent zich juist meer voor wat frissers, zoals eucalyptus.

#7 Vloerkleden

Met een vloerkleed geef je jezelf het luxe gevoel van geen koude voeten als je je bed uitstapt. Mocht je niet de grootste fan zijn van vloerbedekking, zoals je veel in hotels ziet, dan is dit een goede oplossing. Kies voor een zacht vloerkleed dat past bij de creatie van een warme, gezellig sfeer. Dat het overeenkomt met bijvoorbeeld het dekbek, creëert dan weer uniciteit.

Met de gegeven tips en de uitgelegde kenmerken, ben jij klaar om aan de slag te gaan met het creëren van een hotel chique slaapkamer.

Conclusie

Een hotel chique slaapkamer is ontworpen met aandacht voor detail en luxe. Het heeft hoogwaardige materialen, meubels en decoraties die een gevoel van comfort en elegantie creëren. Al met al geeft een hotel chique slaapkamer een oase van rust en ontspanning voor personen die dagelijks willen genieten van een luxe nachtrust.

0 Shares
Ook interessant