Bio ethanol Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Wie kent het niet, bio-ethanol. Of… Wie kent het eigenlijk wel? Waarschijnlijk ben je bij deze blog beland, omdat je het ergens voor nodig hebt. Voor alle niet-kenners daarentegen: bio-ethanol wordt vaak gebruikt als brandstof voor haarden en kachels, zowel binnen als buiten, om gezellige warmte en sfeer te creëren zonder rook of geur. Het wordt ook gebruikt als schoonmaakmiddel voor bepaalde oppervlakten, maar daar zullen we later op terugkomen. Bio-ethanol is een duurzaam alternatief voor veel andere ‘brandstoffen’.

In deze blog zullen we je vertellen waar je het allemaal kan aanschaffen en in het specifiek voor een schappelijke prijs. Wanneer je elke dag je haard aanhebt, vliegt het spul er namelijk zo doorheen. Dus, lezen maar!

Bio-ethanol Action

We starten maar bij de winkel met het simpele, blauwe logo. De winkel waar je zo ongeveer alles kan kopen wat je op dagelijkse basis wel een keer nodig hebt. Douchegel, snoepjes, speelgoed, kantoorartikelen en… bio-ethanol!

Bio-ethanol

Prijs: €2,79
Inhoud: 1 liter

Deze vloeistof bestaat uit 95% bio-ethanol en kan je in principe gebruiken in sfeerhaarden. Wel raden we je aan altijd de fabrieksinstructies van de haard te lezen, om te voorkomen dat je misschien toch het verkeerde goedje gebruikt. In ieder geval is bio-ethanol een duurzame brandstof. Het wordt verkregen uit plantenmateriaal en is milieuvriendelijk. Je hoeft je dus niet zo ‘schuldig’ te voelen als degene met een houthaard dat doen. Er komen niet tot nauwelijks schadelijke stoffen bij het gebruik vrij en jij kan dus ongestoord genieten van een heerlijke warmte. We zouden zeggen, werkt het goedje voor jou, sla dan gelijk je slag, want voor je het weet schiet de prijs weer de lucht in. Iets met inflatie, of zoiets.

Klik hier om de bio-ethanol te bekijken

Bio-ethanol Lidl

Een andere winkel waar veel te vinden is voor een relatief lage prijs, is de Lidl. Want, hoewel je in de winkel met name voedingsmiddelen vindt, is dat op de website wel een ander verhaal. Kleding, tuinartikelen en noem het maar op, staat hier te koop. Helaas verkopen ze geen bio-ethanol. Om je teleurstelling wat in te dammen, bieden we een alternatief waar je je óók mee kan opwarmen. Namelijk, een sfeerhaard!

SILVERCREST® Elektrische haard

Prijs: €99,99

Voor ‘slechts’ honderd euro, en ja dat is inderdaad niet veel, schaf je deze sfeervolle, elektrische haard aan van de Lidl. Hij komt van het merk Silvercrest. Silvercrest is een bekend merk dat een breed scala aan elektronische apparaten en huishoudelijke producten aanbiedt. Het staat bekend om zijn betaalbare prijzen en goede prijs-kwaliteitverhouding, zo ook deze haard. Het is daarmee een perfecte budget-variant van een artikel. Vandaar dat we het nog hebben toegestaan om dit product in deze blog te verwerken. Gezien het aantal goede recensies, hoef je wat ons betreft niet langer te twijfelen en kan je het meteen aanschaffen (als het iets is wat aan jouw smaak voldoet).

Klik hier om de haard te bekijken

Andere budget keuzes

Nee, nee, wij zijn de ergste niet. Gezien we in theorie nog eigenlijk maar één budget variant hebben aangereikt, zullen we er nu nog meer geven. Misschien zit er een van deze winkels wel dichter in de buurt dan (bijvoorbeeld) de action en kan je dus meteen naar de winkel om het aan te schaffen. Kijk dus gerust even in onderstaande lijst.

Bio-ethanol Blokker

Prijs: €3,99
Inhoud: 1 liter

Wederom gaat het om een bio-ethanol dat speciaal geschikt is voor sfeerhaarden. Daar zullen overigens nog wel meer van voorbij komen. Maar, het goedje zou volgens sommigen ook perfect werken om bijvoorbeeld je tegels mee schoon te maken. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het hoge alcohol percentage dat erin zit verwerkt. Zo zou het zelfs ook goed tegen schimmel werken. Maar, omdat het product redelijk bijtend is, zouden we het nooit met blote handen gebruiken. Bovendien dien je het uit de buurt te houden van hittebronnen, gezien het het teken van ‘lichtontvlambaar’ op het etiket draagt. Ach, houd het maar gewoon bij je sfeerhaard, dan zal het wel loslopen.

Klik hier om de bio-ethanol te bekijken

Bio-ethanol Praxis

Prijs: €3,99
Inhoud: 1 liter

Ben je toevallig in de buurt van de bouwmarkt, dan zal je daar hoogstwaarschijnlijk ook een fles bio-ethanol kunnen aanschaffen. In ieder geval bij de Praxis wel. Ze verkopen de Xaralyn bio-ethanol CL 100 1L voor dezelfde schappelijke prijs zoals je die bij de Blokker hebt gezien. Het goedje is 100% biologisch, wat maakt dat de verbranding volledig schoon is. Verder laat het geen zwarte of vettige walm achter en blijft je sfeerhaard dus voor een lange tijd in dezelfde, mooie staat. Daarnaast kenmerkt het zich door 95 procent gedenatureerde alcohol, prima dus.

Klik hier om de bio-ethanol te bekijken

Bio-ethanol Kieselgreen

Prijs: €51,50
Inhoud: 12 liter

Een primeurtje voor deze blog over bio-ethanol. Je ontvangt namelijk in dit pakket maar liefst 12 losse flessen van een liter, ieder met een andere geur. Althans, 3x lavendel, 3x rozengeur, 3x bosgeur en 3x vanille. Deze bio-ethanol is dus speciaal bedoeld voor sfeerhaarden. In plaats van een geurloze verbranding, is er dus een heerlijk geurtje aan toegevoegd. Je moet er maar van houden, dat klopt, maar het kan zeker een goede toevoeging zijn op je sfeerhaard. For you information, het gaat om een 96,6% variant. Verder bestaat het uit 100% in Europese geteelde rogge en komt het dus een soort van ‘van eigen bodem’. Gaaf, nietwaar?

Klik hier om de bio-ethanol te bekijken

Bio-ethanol Afecto

Prijs: €45,00
Inhoud: 12 liter

Voor minder dan drie euro de fles koop je deze bio-ethanol van Afecto. Van sommige varianten bio-ethanol wordt gezegd dat hij geurloos is. Echter kan het nog weleens zo zijn dat dat in de praktijk net wat anders is. Dat isoznde, want mensen kopen het niet voor niets om die reden. Gelukkig wordt van deze bio-ethanol wel meermaals gezegd dat het inderdaad om een geurloze variant gaat. Tenminste, er wordt wel een keer gezegd dat de geur na het doven van de vlam omhoog komt, maar goed, dat gaat dan ook om de variant met geur, dus daar verwacht je dat ook daadwerkelijk. Anyway, staat de winter voor de deur en heb je de bio-ethanol in bulk nodig, dan is dit een goede optie.

Klik hier om de bio-ethanol te bekijken

Bio-ethanol Hornbach

Prijs: €2,95
Inhoud: 1 liter

Maar, je hoeft natuurlijk niet dit product in bulk aan te schaffen. Dat zou nergens op slaan. Gelukkig verkoopt een winkel als Hornbach een bio-ethanol in een kleine hoeveelheid. In dit geval gaat het in het specifiek om de FARMLIGHT Bio-ethanol 1 l. Helaas wordt het ethanol gehalte niet gespecificeerd aangeven. Lees: het gaat om 95 % – 97 %. Waarschijnlijk staat op het etiket wel alles duidelijk aangegeven, maar wanneer je je alleen richt een snelle overblik op de website, is dat wat vervelend. Je gaat namelijk niet helemaal naar de Hornbach rijden, om er vervolgens achter te komen dat het niet is wat je zoekt.

Klik hier om de bio-ethanol te bekijken

Koopgids bio-ethanol

Een koopgids voor bio-ethanol? Ja zeker, maar misschien niet hoe je deze verwacht. Weet je wat, lees maar gauw verder, dan zal je het snel genoeg ontdekken.

 1. Zuiverheid
  Controleer de zuiverheid van de aangeboden bio-ethanol. Hoogwaardige bio-ethanol moet tussen de 95 en 97,5% zuiver zijn om efficiënt te verbranden. Hogere en lagere waardes zijn niet goed, al zal dat wellicht kunnen verschillen bij jouw eigen haart. Let hier dus op voorafgaand aan de aanschaf. We willen natuurlijk niet dat je blindelings wat aanschaft.
 2. Veiligheid
  Overweeg bio-ethanol met kinderveilige doppen om ongelukken te voorkomen. Zet sowieso de fles ook altijd buiten het bereik van kinderen, net zoals je dat met andere schoonmaakproducten en bijvoorbeeld wasmiddel doet.
 3. Verpakking
  Bepaal de benodigde hoeveelheid bio-ethanol en koop de juiste hoeveelheid om verspilling te minimaliseren. Het verpakkingsmateriaal laat iets zien over de mate van of het lekvrij is en of het bescherming biedt tegen morsen
 4. Opslag
  Bewaar bio-ethanol op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en hittebronnen.
 5. Installatie en gebruik
  Lees de instructies voor het gebruik van bio-ethanol in jouw specifieke open haard of vuurkorf zorgvuldig door en volg de aanbevelingen op.

Écht waardevolle tips dus, waar je op moet letten bij het gebruik en de aanschaf van het goedje. Heb je inmiddels als een keuze gemaakt tussen de verschillende varianten? Ja? Dan wensen we je veel succes met de aanschaf en het gebruik ervan.

0 Shares
Ook interessant