Beste Monoblock Airco? (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Monoblock airco – onze nummer 1 van 2023

Ben jij geïnteresseerd in het aanschaffen van een monoblock airco? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de best beoordeelde monoblock airco is. Nadat we onderzoek hebben gedaan naar de verschillende monoblock airco’s kwam de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA het beste uit de test. Ben jij benieuwd waarop dit gebaseerd is? Lees dan snel verder!

Introductie 

Vroeger was een airco voornamelijk noodzakelijk in zuidelijke landen, maar tegenwoordig kunnen de zomerse temperaturen in Nederland ook hoog oplopen. Hierbij is een airco niet overbodig. Je kunt kiezen uit verschillende soorten airco’s, van split airco’s tot aan mobiele airco’s. Een monoblock airco wordt tegenwoordig steeds populairder vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt, waaronder de roosters die permanent in de muur worden geplaatst. Deze airco verschilt namelijk in het afvoeren van warme lucht ten opzichte van de andere airco’s. De afvoer wordt namelijk door twee gaten met roosters in de muur geplaatst. Het aanbod van monoblock airco’s blijft zich alleen maar uitbreiden doordat het product steeds gewilder wordt. Dit maakt het begrijpelijk dat je wellicht het overzicht kwijt bent geraakt. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de beste monoblock airco’s aan de hand van het onderzoek. Wij hebben onderzoek gedaan door verschillende aanbieders en de bijbehorende beoordelingen met elkaar te vergelijken. Lees dus snel verder!

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Monoblock airco

Wij hebben in totaal vijf tips opgesomd, die wij als meest belangrijk achten als het neerkomt op het aanschaffen van een nieuwe monoblock airco. Benieuwd naar deze vijf belangrijkste aspecten? Lees dan snel verder.

 1. Koelvermogen

Uiteindelijk schaf je een monoblock airco natuurlijk aan om de allerbelangrijkste reden: het koelen van jouw huis en de ruimtes. Niet elke monoblock airco is hetzelfde en daarom kan het koelvermogen ook ontzettend verschillen per monoblock airco. Het koelvermogen wordt uitgedrukt in het aantal btu, wat refereert aan de totale warmte-onttrekking die nodig is om de ruimte te koelen. De afkorting van btu staat voor de Engelse term ‘British Thermal Units’, wat vaak gebruikt wordt om het koelvermogen van airco’s uit te drukken.

 1. Geluid

Daarnaast wil je dat jouw monoblock airco ook niet te luid is, want hier kun je op lange termijn erg aan storen. In het algemeen maakt een monoblock airco meer geluid dan een split airco. Dit komt doordat de compressor zich binnen de monoblock airco bevindt. Daarentegen produceert een monoblock airco wel weer minder geluid dan een mobiele airco. Een monoblock airco heeft een gemiddeld geluid van 38 tot 42 decibel. Het is dus ook verstandig om het geluid te bestuderen van jouw toekomstige aanschaf om een goed overwogen beslissing te maken. 

 1. Verbruik

Een monoblock airco verwijdert als het ware de warme lucht uit een ruimte, die door een warmtewisselaar geleid wordt. Hierdoor onttrekt de warmte uit de lucht en wordt deze vervangen door een koude luchtstroom. Dit gebeurt door middel van een koelvloeistof. Toch verschilt het verbruik per monoblock airco. Het verbruik van een monoblock airco wordt uitgedrukt in het aantal Watt (W), wat een natuurkundige eenheid is dat refereert aan de hoeveelheid energie die nodig is per tijdseenheid. Een zuinige monoblock airco verbruikt minder energie en is voordelig voor het milieu en jouw portemonnee.

 1. Prijs

De prijs van de monoblock airco is vanzelfsprekend ook een belangrijk aspect om mee te nemen in jouw beslissing. In het algemeen liggen de aanschafkosten van een monoblock airco tussen de 800 en 2.000 euro, wat een stuk goedkoper is dan een split airco. De prijs van een monoblock airco is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het verbruik, vermogen, geluid, het model, etc. Let wel op dat er ook nog kosten komen kijken bij de installatie van een monoblock airco. Deze kosten liggen tussen de 200 en 500 euro.

 1. Fabrieksgarantie

Daarnaast is het belangrijk om de monoblock airco aan te schaffen bij een erkend bedrijf, zodat je minstens 2 jaar fabrieksgarantie hebt op het product. Op deze manier staat het bedrijf minimaal twee jaar garant voor jouw monoblock airco als er sprake is van een technische of fabrieksfout. 

5 Beste Producten

#1 Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA

Prijs: 1999,- euro

 • Erg hoog koelvermogen 
 • Kan ook een ruimte verwarmen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Laag verbruik
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Prijzig
 • Gemiddeld geluid

De Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA kwam het beste uit de test na het overwegen van alle belangrijke aspecten. Het koelvermogen is maar liefst 10.918 btu. Dit is een behoorlijk hoog vermogen, waardoor je ruimte binnen no time gekoeld is. Deze monoblock airco kan een ruimte niet alleen verkoelen, maar ook verwarmen! Daarnaast heeft dit product een verbruik van 3200W en kan tot 32 vierkante meter aan ruimte koelen. Dit is een laag relatief verbruik, wat ook resulteert in een energielabel A+. Deze monoblock airco maakt gebruik van het koelmiddel R32. Dit is een type koelgas dat bestaat uit het fluorkoolwaterstof (HFK) dat een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft. Vandaar dat dit koelmiddel gezien wordt als een relatief milieuvriendelijke keuze. Het heeft namelijk een lager aardopwarmingsvermogen dan andere koudemiddelen zoals R22 of R410a. Bovendien is het koelmiddel R32 niet brandbaar en dus veilig in gebruik. 

Het geluid dat deze monoblock airco produceert is relatief laag, namelijk maximaal 57 decibel. De geluidsemissie op de hoogste stand van de airco is 57 decibel, wat het product een goede optie maakt. Daarnaast heeft het product een fabrieksgarantie van twee jaar en allerlei technologische snufjes. Het heeft bijvoorbeeld een 24-uurs timer en een multifunctionele afstandsbediening met standaard LCD-scherm. Daarnaast kun je de achtergrondverlichting van de airco wijzigen met het aanraakscherm. De monoblock airco is te installeren via een wandmontage aan zowel de boven- als de onderzijde. Dit maakt de airco gemakkelijk instelbaar.  Als laatste bevat de monoblock airco over een multi filtratie systeem, dat ervoor zorgt dat nare geurtjes actief worden gefilterd door een koolfilter. Wel is het product prijzig, want je kunt deze monoblock airco pas aanschaffen vanaf 1999,- euro. 

#2 Olimpia Splendid UNICO AIR 8 SF Wit Monobloc airco zonder buitenunit

Prijs: 998,- euro

 • Hoog koelvermogen
 • Laag verbruik
 • Laag geluid
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Gemiddeld prijzig
 • Kan een ruimte niet verwarmen
 • Kan tot 22 vierkante meter ruimte verkoelen
 • Gemiddeld milieuvriendelijk

De Olimpia Splendid UNICO AIR 8 SF Wit Monobloc airco zonder buitenunit kwam als tweede uit de test. Het koelvermogen van deze monoblock airco is lager dan de Olimpia Splendid – Unico Pro 30 HP EVA, maar nog steeds hoog. Het koelvermogen van dit product bevat namelijk 8.000 btu. Daarnaast heeft dit product een verbruik van 2200W, maar kan tot 22 vierkante meter aan ruimte koelen. Het verbruikt dus als het ware minder energie, maar kan hiermee ook een kleinere oppervlakte koelen. Deze monoblock airco heeft een energielabel A, wat lager is dan het energielabel A+ maar hoger dan het energielabel B. Het product is ontworpen door Sara Ferrari Design, wat heeft geleid tot een modern ontwerp. Sterker nog, het product heeft zelfs de titel ‘Winner of good design award’ binnengesleept. Dit zorgt ervoor dat de airco bijna in elk interieur thuis past.

Ook deze monoblock airco is eenvoudig te installeren, omdat het niet aan een buitenunit aangesloten hoeft te worden. Ook beschikt het product over allerlei nieuwe technologische snufjes, zoals de Pure Filter System 2. Hiermee worden nare geuren gefilterd, maar ook rook, stof en dierenharen. Het product staat ook bekend om de lage geluidsemissie, namelijk maximaal 32 decibel. Dit maakt deze airco zachter in geluid in vergelijking tot de Olimpia Splendid – Unico Pro 30 HP EVA. Deze monoblock airco is wel alleen geschikt voor het koelen van een ruimte en niet voor het verwarmen van een ruimte. Dit zorgt ook voor een lagere kostenplaatje, wat dit product minder prijzig maakt. Je kunt de Olimpia Splendid UNICO AIR 8 SF Wit Monobloc airco zonder buitenunit aanschaffen vanaf 998,- euro. Als je het product aanschaft bij een erkend bedrijf, beschikt het product over een fabrieksgarantie van twee jaar.

#3 Innova 2.0 12HP DCInverter – Plug and play Monoblock Airco

Prijs: 1999,- euro

 • Hoog koelvermogen 
 • Kan ook een ruimte verwarmen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Laag verbruik
 • Erg laag geluid
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Prijzig

De Innova 2.0 12HP DCInverter – Plug and play Monoblock Airco kwam daarna als beste uit de test na het onderzoeken van verschillende monoblock airco’s. Deze monoblock airco heeft ook een koelvermogen van 8.000 btu, wat gelijk staat aan de Olimpia Splendid UNICO AIR 8 SF Wit Monobloc airco zonder buitenunit. Het verbruikt 2640 W om een ruimte van 27 vierkante meter te koelen. Het kan dus wel een minder grote oppervlakte koelen dan de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA. Wel is deze monoblock airco erg zuinig, wat je al snel gaat merken in de portemonnee. De Innova 2.0 12HP DCInverter – Plug and play Monoblock Airco heeft namelijk het energielabel A+. Dit maakt de airco een milieuvriendelijke keuze! De airco beschikt over verschillende functies, namelijk: een verkoelende-, verwarmings-, ontvochtigings- en luchtreinigingsfunctie.

Deze monoblock airco is eenvoudig te bedienen met een applicatie vanaf jouw telefoon. Daarnaast is het product relatief erg stil en heeft het een geluidsemissie van maximaal 27 decibel. Dit maakt deze monoblock airco een weloverwogen keuze als je op zoek bent naar een relatief stille airco! Ook de  Innova 2.0 12HP DCInverter – Plug and play Monoblock Airco is makkelijk te installeren door wandmontage, waarbij je geen kast in de buitenlucht nodig hebt. Wel is het product prijzig, want je kunt deze monoblock airco pas aanschaffen vanaf 1999,- euro. Dit maakt deze monoblock airco even duur als de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA. Let erop dat je dit product aanschaft bij een erkend bedrijf, zodat er minimaal twee jaar fabrieksgarantie erover geldt!

#4 Evolar EVO-M1000CH Monoblock Airco

Prijs: 1289,- euro 

 • Hoog koelvermogen 
 • Kan ook een ruimte verwarmen
 • Laag verbruik
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Minder prijzig
 • Gemiddeld geluid
 • Gemiddeld milieuvriendelijk

De Evolar EVO-M1000CH Monoblock Airco kwam als vierde beste uit de test. Ook deze monoblock airco heeft vier verschillende functies en kan niet slechts een ruimte verkoelen. Het kan namelijk ook de ruimte verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Dit maakt de airco multifunctioneel als het aankomt op het creëren van een fijn binnenklimaat. Het beschikt over een koelvermogen van 10.000 btu, wat een hoger vermogen is dan de Innova 2.0 12HP DCInverter – Plug and play Monoblock Airco. Wel blijft het koelvermogen van Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA nog altijd hoger. Maar daarentegen is deze monoblock airco wel veel betaalbaarder. Het product komt namelijk met een prijskaartje van 1289,- euro. Dit creëert een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor deze aankoop. De monoblock airco bevat een energielabel A, wat het wel een minder milieuvriendelijke optie maakt dan de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA. Daarnaast is het maximale geluidsniveau ongeveer hetzelfde, namelijk 58 decibel.

Wat deze monoblock airco uniek maakt, is dat het maar liefst een oppervlakte van vijftig vierkante meter kan koelen. Heb jij een grote ruimte die je graag koel wilt houden? Dan is dit product voor jou waarschijnlijk de beste keuze! Bovendien is het ontwerp van deze airco naadloos en past het in elk interieur. Het product beschikt ook over geavanceerde technologische functies, zoals de zelfverdampingsfunctie en de energiebesparende functie. Het wordt gevuld met het koelmiddel R290, wat voldoet aan de huidige milieu-eisen. Dit type koelgas bestaat uit het fluorkoolwaterstof (HFK) en heeft een erg laag aardopwarmingsvermogen (GWP). Toch heeft het koelmiddel R290 een hogere GWP dan het koelmiddel R32 van de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA, wat het toch iets minder milieuvriendelijker maakt. Vandaar ook dat dit product over een energielabel A beschikt, maar niet over een energielabel A+. Wel is het koelmiddel R290 minder ontvlambaar. Al met al is dit een goede keuze als je een grote ruimte wilt koelen en genoegen neemt met het feit dat het een mindere milieuvriendelijke keuze is dan de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA. Daarnaast is het koelvermogen iets minder hoog, maar het product wel in het algemeen betaalbaarder. Ben jij geïnteresseerd in dit product? Koop het dan bij een erkend bedrijf, zodat er minimaal twee jaar fabrieksgarantie erover geldt.

#5 VANTUBO APOLLO 12HP – Airco zonder buitenunit – 12000BTU – Airconditioner door muur – Monoblock airco

Prijs: 1249,- euro

 • Erg hoog koelvermogen 
 • Kan ook een ruimte verwarmen
 • Laag verbruik
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Minder prijzig
 • Gemiddeld geluid
 • Gemiddeld milieuvriendelijk

De VANTUBO APOLLO 12HP – Airco zonder buitenunit – 12000BTU – Airconditioner door muur – Monoblock airco kwam als vijfde uit de test. Deze monoblock airco beschikt over een erg hoog koelvermogen, namelijk van 12.000 btu. Dit is een nog hoger koelvermogen dan de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA. Het maximale geluidsniveau ligt ongeveer op hetzelfde niveau als de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA, namelijk rond de 52 decibel. Ook deze monoblock airco beschikt over de functie om de ruimte zowel te koelen als te verwarmen. Het verbruik van 2350W kan tot 30 vierkante meter aan ruimte koelen. Wel heeft het een energielabel A, wat het een minder milieuvriendelijke optie maakt dan de Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA.

 Daarentegen is het product wel minder prijzig en kost de aanschaf ervan 1249,- euro. Let erop dat je dit product aanschaft bij een erkend bedrijf, zodat er minimaal twee jaar fabrieksgarantie erover geldt! Deze monoblock airco is eenvoudig te bedienen met een app vanaf jouw telefoon. Daarnaast is deze monoblock airco ook makkelijk te installeren door wandmontage, waarbij je geen kast in de buitenlucht nodig hebt. Al met al komt deze monoblock airco dus ook goed uit de test, maar scoren andere airco’s voornamelijk hoger op het energielabel en het bijbehorende verbruik.  

Conclusie

Concluderend aan deze vergelijking kwam de #1 Olimpia Splendid – Unico PRO 30 HP EVA het beste uit de test. Dit product is daarentegen wel prijzig, maar je krijgt er veel voor terug. Het heeft een erg hoog koelvermogen, van maar liefst 10.918 btu. Daarnaast kan het een ruimte niet alleen verkoelen, maar ook verwarmen. Voor zowel het milieu en jouw portemonnee op lange termijn is dit een verstandige keuze. Het product is namelijk laag in verbruik, wat ook resulteert in een energielabel A+. Vind jij het belangrijker dat de monoblock airco wat goedkoper is? Dan adviseren wij de Olimpia Splendid UNICO AIR 8 SF Wit Monobloc airco zonder buitenunit. Deze monoblock airco scoort in het algemeen goed op verschillende aspecten. Let er bij deze keuze wel op dat deze monoblock airco tot slechts 22 vierkante meter kan koelen. Ben jij op zoek naar een monoblock airco die een veel grotere ruimte kan koelen? Dan is wellicht de Evolar EVO-M1000CH Monoblock Airco een goede keuze voor jou! Wat deze monoblock airco zo uniek maakt, is dat het maar liefst een oppervlakte van vijftig vierkante meter kan koelen. Voor ieder wat wils dus!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een monoblock airco? 

Een monoblock airco verwijdert als het ware de warme lucht uit een ruimte, die door een warmtewisselaar geleid wordt. Hierdoor onttrekt de warmte uit de lucht en wordt deze vervangen door een koude luchtstroom. Dit gebeurt door middel van een koelvloeistof. 

Hoe wordt het koelvermogen van een monoblock airco uitgedrukt?

Het koelvermogen wordt uitgedrukt in het aantal btu, wat refereert aan de totale warmte-onttrekking die nodig is om de ruimte te koelen. De afkorting van btu staat voor de Engelse term ‘British Thermal Units’, wat vaak gebruikt wordt om het koelvermogen van airco’s uit te drukken.

Wat is de gemiddelde prijs van een monoblock airco?

In het algemeen liggen de aanschafkosten van een monoblock airco tussen de 800 en 2.000 euro, wat een stuk goedkoper is dan een split airco. De prijs van een monoblock airco is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het verbruik, vermogen, geluid, het model, etc. Let wel op dat er ook nog kosten komen kijken bij de installatie van een monoblock airco. Deze kosten kunnen oplopen tot 500 euro als je dit wilt laten doen door een installateur.

0 Shares
Ook interessant

IKEA tv meubel hacks

IKEA meubels zijn al jaren populair bij veel mensen vanwege de betaalbare prijzen en het moderne design. Maar…