Verisure kosten & review

0 Shares
0
0
0

Al miljoenen huishoudens en bedrijven gingen je voor: zij schaften producten aan van Verisure, waarmee ze hun eigendommen zouden gaan beschermen. Verisure is een beveiligingsbedrijf dat verschillende beveiligingsoplossingen en -diensten aanbiedt, waaronder alarmsystemen en camerabewaking. Dagelijks werken er duizenden mensen aan de verbetering en het onderhouden van het concept, zodat jij een zo veilig mogelijke omgeving kan creëren.

Logischerwijs kan je je wel bedenken dat de kosten hiervoor niet gratis zijn. Bovendien klinkt het allemaal wel mooi, maar wat voor diensten leveren ze nu precies en wat zijn de meningen daarover? In dit artikel gaan we in op Verisure als bedrijf, de kosten die bij hun diensten en producten horen en zal je een genuanceerde recensie over dat alles kunnen lezen. We hebben graag dat je iets aanschaft waar je iets aan hebt, vandaar onze motivatie om dit artikel te schrijven.

Wie is Verisure?

Al bijna 35 jaar geleden werd Verisure opgericht. Het ontstond als onderdeel van een ander bedrijf, genaamd de Securitas groep. Tien jaar later, in 1998, werd Verisure een onafhankelijk bedrijf, omdat Securitas Direct zich van Verisure losmaakte.

Jaren gingen voorbij en de populariteit van Verisure nam steeds verder toe. Het werd zelfs zo populair, dat het tegenwoordig in meer dan tien landen in Europa gevestigd is. Ook Zuid-Amerika wordt land voor land verovert, waar ze tegenwoordig al in zo’n vier landen te vinden zijn. Om al dat werk te verrichten, zijn er wereldwijd zo’n 22.000 mensen in dienst. Waarom zo veel? Nou, alle beveiligingssysteem staan bijvoorbeeld direct in dienst met de meldkamer. Om alles te kunnen monitoren, is alleen daarvoor al een grote groep mensen nodig.

Je weet nu dat Verisure een beveilingsbedrijf is, dat zowel aan huishoudens als bedrijven beveiligingssystemen levert. Deze variëren van klant tot klant, maar zullen over het algemeen wel ongeveer goed te beschrijven zijn.

Welke producten en diensten levert Verisure?

Verisure levert veel. Veel in de zin van dat ze er goed over na hebben gedacht en zo compleet mogelijke pakketten aanbieden. We maken voor het gemak even een overzicht van wat ze nu eigenlijk doen en wat jij letterlijk in huis haalt bij de aanschaf van een alarmsysteem.

Producten

We starten met de producten, die variëren van een sticker tot een slimme deurbel. lees:

  • Preventiebord: op dit bord staat dat het gebouw/ de woning is beveiligd met een Verisure beveiligingssysteem. Het is de eerste notie voor inbrekers om te laten zien dat ze niet welkom zijn en ‘gevaar’ lopen met hun geplande actie.
  • Arlo videodeurbel: een slimme deurbel waarmee je altijd kan zien wie er voor de deur staat en vanaf afstand met de bezoeker kan praten.
  • Beveiligingscamera: de camera die je ophangt, waar audio en video van wordt opgenomen, die in verbinding staat met de meldkamer en degene die zowel geschikt zijn voor binnen als buiten.
  • Guardvision: inclusief bewegingssensor, zal deze camera kunnen laten zien wat het alarm heeft getriggerd. Alleen in het geval van een alarm, worden overigens de beelden bekeken. Je privacy wordt dus gewaarborgd.
  • Rookdetector: vanaf 1 juli 2022 werd het verplicht gesteld om een rookmelder in huis te hebben. En, zoals Verisure zegt: ‘want inbraak is niet het enige gevaar‘.
  • Zerovision: dit product is een rookgordijn, waarmee je inbrekers kan afschrikken. Het is niet giftig en ook niet schadelijk voor bijvoorbeeld huisdieren.
  • Lockguard: met een slim deurslot kan je overal en altijd een deur vergrendelen of juist open maken. De outdoor keypad maakt dat je het alarm buitenshuis kan in- of uitschakelen en een veilig toegang kan creëren, zonder het gebruik van een sleutel.
  • Central unit: via zowel een simkaart als het internet staat deze hoofdconsol in verbinding met de meldkamer evenals alle producten die je verder in huis hebt.
  • Schoksensor: je plaatst deze sensor op alle ingangen van het huis (deur, ramen, etc). Bij trillingen activeert de sensor en is hij instaat om een indringer te detecteren.
  • Binnencamera: een camera met night vision en een hele boel specificaties om binnenshuis zo veel mogelijk te kunnen detecteren.

Je hebt natuurlijk niet alle bovenstaande producten nodig voor je nieuwe beveiligingssysteem. Je kan hierin zelf een keuze maken, aan de hand van het advies van Verisure zelf. Aan de andere kant kan het bijvoorbeeld ook zo zijn dat je eenzelfde producten in veelvoud wil aanschaffen, zoals de beveiligingscamera’s.

Diensten

Het belangrijkste is dat Verisure je adviseert in de producten die zij leveren. Afhankelijk van je eigen voorkeuren, zal een pakket voor je worden samengesteld. Binnen een minuut kom je al uit op de eerste offertes, die overigens ook nog eens gratis aan je wordt geleverd.

Verder is het ook niet geheel onbelangrijk dat jouw beveiligingssysteem in contact staat met de meldkamer. In gemiddeld 29′ seconden wordt er een alarm gedetecteerd. Aan de hand van de foto’s, bewegende beelden en triggers, wordt besloten of de politie wordt opgeroepen. Dit doen zij vóór jou, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. De beelden bekijken ze trouwens alleen in het geval van het afgaan van een alarm. Zo wordt je privacy gewaarborgd en zal je niet het gevoel hebben dat je altijd wordt bekeken.

Wat zijn de kosten van Verisure?

De kosten, die lopen al snel aardig op. Echter zijn deze ontzettend variabel, omdat elk bedrijf/ woning anders is en dus ook andere systemen nodig heeft. In ieder geval kan je uitgaan van twee soorten kosten:

  • Aanschafprijs: dit hoef je natuurlijk maar één keer te doen, maar zal wel oplopen tot in de honderden euro’s.
  • Abonnementskosten: je gaat een abonnement voor minimaal twaalf maanden aan. Deze kosten betaal je voor de services van Verisure, waaronder dus dat 24/7 paraat staan van medewerkers die alarmen controleren.

Ze doen het slim, die mensen van Verisure. Je moet bijvoorbeeld een abonnement hebben. Verder kan je alleen een offerte aanvragen als je al je gegevens opgeeft. Dus, waar je ongeveer woont, wat je telefoonnummer is en waarvoor je een alarmsysteem zoekt. Hoewel dat dus gratis is, kan het zomaar zijn dat je wordt belaagd door constante reminders wat je dan precies wil, ook al heb je besloten dat het niks voor jouw wordt. De prijzen zelf van de losse items, die zijn online nergens te vinden.

Reviews

Het is een van de prijzigste aanbieders, Verisure. Daarvoor verwacht je ongetwijfeld dat er ook iets tegenover staat. Bijvoorbeeld een goede service, maar ook een goede kwaliteit van de producten.

#1 Klant is koning

Klant is koning! En dat blijkt ook zeker uit veel reviews die zijn gegeven aan het bedrijf. De service is persoonlijk, snel en professioneel. Monteurs en adviseurs komen namelijk gerust bij iemand thuis om het een en ander uit te leggen, over het gebruik dan wel de installatie. Maar, natuurlijk kan je wel begrijpen dat niet alles zo perfect verloopt. Zo kan het weleens voorkomen dat een werknemer niet op tijd is of het simpelweg niet goed klikt tussen beide partijen. De recensie zal dan wel wat naar beneden gaan.

#2 Onderhoudsneutraal

Elke week een storing in een van je net-aangeschafte producten is natuurlijk vervelend voor iedereen. Gelukkig blijken de producten van goede kwaliteit te zijn. Er wordt dan ook constant gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen, waarmee problemen zoveel mogelijk worden verholpen, etc.

#3 Klantenservice

In ieder geval op een site zoals Trustpilot zijn de recensies overwegend positief (4,2⭐️) en kan je ervan op aan dat je een leuke reactie terugkrijgt. Of, in enkele gevallen, een reactie waarbij een oplossing wordt gezocht voor je ietwat negatieve ervaring. De service daar is goed, maar blijkt onder andere bij het opzeggen van je abonnement nog wel wat haken en ogen te hebben. Tenminste, ook dat verschilt per persoon, maar je kan er goed vanuit gaan dat ze natuurlijk niet zo maar een klant gedag zeggen en proberen je te overtuigen om te blijven.

Wat is je veiligheid je waard?

Om te kunnen concluderen of je Verisure wel of niet als beveiligingssysteem moet gaan gebruiken, zal je toch echt zelf een aantal overwegingen moeten maken. Want, het is niet goedkoop en je blijft elke maand tientallen euro’s spenderen aan een service die wellicht nooit nodig zal hebben. Aan de andere kant word je er wel van verzekerd dat je producten van kwaliteit in huis haalt en te allen tijde wordt beschermd. We raden je aan die offerte dus wel aan te vragen, alternatieven te zoeken en te overwegen wat je veiligheid je waard is (stel dus een budget op).

0 Shares
Ook interessant